Doorgaan naar hoofdcontent

Op pad met de Tatra T700, laatste stuiptrekking van de Oostblok-V8

AUTOWEEK
Op pad met de Tatra T700, laatste stuiptrekking van de Oostblok-V8
AutoWeek Classics kreeg de kans om op pad te gaan met een Tatra T700. Dit model ging de boeken in als de allerlaatste personenauto van dit roemruchte Tsjechische merk. Het was een poging om de machtige modellen, met een luchtgekoelde V8 in de achtersteven, geschikt te maken voor de nieuwe tijd die aanbrak toen het Oostblok werd ontbonden. De productie bleef steken op hooguit zeventig exemplaren.
Lees verder

Accudegradatie - Volkswagen e-Golf
De eerste lezer die zich meldt voor de accu degradatietest is Mark Meuwese. Hij heeft een Volkswagen e-Golf uit 2017 die al bijna op de 200.000 kilometer staat. We vinden het ronduit dapper om 50.000 kilometer per jaar te rijden met een auto die elke paar honderd kilometer aan de paal moet om wat stroom te snorkelen.
Lees verder

Mercedes-Benz eVito - Test
Om de Mercedes-Benz eVito een behoorlijke range te geven, was het noodzakelijk om een personenbus Tourer naar bestelauto te laten bouwen; de standaard eVito was qua accu nu eenmaal erg mager bedeeld. Met zo'n omgebouwde versie gaan we op pad.
Lees verder

Zo ver komt de Skoda Enyaq iV 80 in de praktijk
De Skoda Enyaq iV 80 was de eerste versie van het geheel nieuwe elektrische model van Skoda. De Enyaq iV sloeg al snel aan en verdrong zelfs de Volkswagen ID.3 en de ID.4 in de verkoopstatistieken. Inmiddels is het aantal varianten uitgebreid, en zijn er kleinere batterijpakketten beschikbaar. In deze aflevering van 'zo ver komt' pakken we de 80, want daarvan hebben we het beste beeld van de praktijk actieradius. Deze variant kwam namelijk in verschillende periodes in een test voorbij.
Lees verder

Benzineprijs naar nieuw record, verdere stijging reƫel
De benzineprijs in Nederland loopt steeds verder op. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers ligt de adviesprijs voor E10 (Euro95) inmiddels op een record van €2,158 per liter. Mogelijk blijft het daar niet bij, want op de wereldwijde oliemarkt zouden de olieprijzen zomaar verder kunnen oplopen als China zijn olievoorraden weer gaat aanvullen.
Lees verder