Doorgaan naar hoofdcontent

Opening Duitse Tesla-fabriek mogelijk weer in gevaar

AUTOWEEK
Opening Duitse Tesla-fabriek mogelijk weer in gevaar
De opening van de Tesla Gigafactory in het Duitse Grünheide loopt mogelijk weer vertraging op. Dat komt door een nieuwe rechtszaak die is aangespannen door milieuorganisaties Naturschutzbund Deutschland (Nabu) en Grüne Liga. Zij vrezen namelijk dat het watergebruik van de fabriek ervoor zorgt dat het grondwaterpeil in de regio gevaarlijk laag komt te staan. De eerste zittingsdag is op 4 maart.
Lees verder

Mazda laat interieur CX-60 deels zien
Mazda maakt zich klaar voor de onthulling van de CX-60, een nieuwe SUV die het merk dit jaar naast de CX-80 op de markt brengt. Hoe de CX-60 er van buiten uit komt te zien was al grotendeels bekend, maar nu laat Mazda ook een glimp van het interieur van de plug-in hybride SUV zien.
Lees verder

Helft Nederlanders vindt EV ongeschikt voor wintersport
De voorjaarsvakantie is voor velen dé vakantie om op wintersport te gaan. Dat doen we als het even kan niet met een elektrische auto. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz Direct.
Lees verder

Dit lees je in AutoWeek 8
AutoWeek 8 ligt vanaf woensdag in de winkel of valt deze week op je deurmat. In dit nummer gaan we weer alle kanten op. Zo is er een triotest tussen drie compacte cross-overs, rijden we met de nieuwe Lamborghini Countach en ook met de nieuwe Opel Astra.
Lees verder

ACM: 'Occasionprijzen moeten duidelijker, anders boete'
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat autobedrijven de regels rondom de prijsvermelding van tweedehands auto's gaan naleven. De toezichthouder constateert namelijk dat autobedrijven de prijs vaak namelijk nog onjuist of onvolledig vermelden, met name als het gaat om het opnemen van de BTW in de prijs. Vanaf nu gaat de ACM daar consequenties aan verbinden.
Lees verder