Doorgaan naar hoofdcontent

V8 van de toekomst: Yamaha werkt aan achtcilinder op waterstof

AUTOFANS
V8 van de toekomst: Yamaha werkt aan achtcilinder op waterstof
Taal Nederlands In Japan zijn een aantal bedrijven naarstig in de weer om de verbrandingsmotor te redden. Als deel van een samenwerking met onder andere Subaru, Mazda en Toyota ontwikkelt Yamaha namelijk een krachtige, thermische motor op waterstof. Als basis dient de V8 die we kennen uit een aantal Lexus-producten.
Lees verder

Red de handbak: Toyota patenteert manuele versnellingsbak voor EV's
Taal Nederlands In de VS is er een wel heel hoopgevende patentaanvraag aan de oppervlakte gekomen. Zo heeft Toyota er de rechten aangevraagd voor een systeem dat een manuele versnellingsbak zou imiteren in een elektrische auto. Dat doen ze niet om praktische redenen, maar wel puur voor het plezier!
Lees verder

Renault toont eerste teaser van conceptcar met "waterstofmotor"
Taal Nederlands Ook Renault wordt binnen een aantal jaar volledig uitstootloos, maar dat betekent niet dat ze daarin enkel auto's met een stekker kunnen aanbieden. Getuige deze nieuwe conceptcar, die volgens de constructeur aangedreven wordt door een "waterstofmotor".
Lees verder

Polestar gelooft in online verkoop voor minder stress
Taal Nederlands Eén op twee consumenten krijgt stress van onderhandelingsprocedures bij de aankoop van een auto. Dat blijkt uit een onderzoek dat Globescan uitvoerde in opdracht van Polestar, en daar wil die laatste iets aan gaan doen.
Lees verder

Volkswagen toont (nog meer) schetsen van nieuwe Amarok
Taal Nederlands Bij Volkswagens bedrijfsvoertuigenafdeling wordt momenteel naarstig gesleuteld aan de nieuwe Amarok, die we later dit jaar nog te zien moeten krijgen. In aanloop naar die onthulling geven de Duitsers nog een paar designschetsen vrij, en dat doen ze niet voor het eerst.
Lees verder