dinsdag 8 februari 2022

VDL Nedcar bereikt akkoord: groen licht voor uitbreiding

AUTOWEEK
VDL Nedcar bereikt akkoord: groen licht voor uitbreiding
VDL Nedcar en de activisten die anderhalve week het nabijgelegen Sterrebos bezetten hebben een akkoord bereikt. De autofabriek kan binnenkort beginnen met de kap van het bos en de laatste activisten worden uit het bos gehaald.
Lees verder

ACEA: 'Autoverkoop EU stijgt met 8 procent in 2022'
De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Uni stijgt dit jaar met bijna 8 procent tot 10,5 miljoen exemplaren. Dat voorspelt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Vorig jaar daalde de verkoop nog vanwege het immer voortdurende chiptekort. In de prognose van ACEA stabiliseren de chipleveringen, waardoor autobouwers de productie weer kunnen opvoeren.
Lees verder

'Nissan stopt met ontwikkeling verbrandingsmotoren'
Nissan gaat stoppen met de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren. Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van informatie van ingewijden. Alleen voor de Noord-Amerikaanse markt zal nou op beperkte schaal doorgegaan worden met nieuwe verbrandingsmotoren, voor de rest van de wereld is elektrisch de toekomst.
Lees verder

Lexus 'Electrified SUV' vanuit meerdere hoeken te zien
Lexus kwam eerder met een hele batterij aan nieuwe elektrische conceptauto's op de proppen. Eén daarvan, de 'Electrified SUV', laat het merk nu vanuit meerdere hoeken zien. Op het oog belooft het een aardig bakbeest te worden.
Lees verder

Verduurzaming wagenpark kabinet loopt achter
In het regeerakkoord van kabinet-Rutte IV ligt een heel pakket aan maatregelen op tafel die het klimaat ten goede moeten komen. Bij het kabinet zelf valt in ieder geval nog de nodige verbetering te behalen als het om 'vergroening' gaat: slechts twee van de 31 auto's uit het wagenpark van de regering zijn volledig elektrisch.
Lees verder