Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom een accudegradatiecheck bij een gebruikte EV loont

AUTOWEEK
Waarom een accudegradatiecheck bij een gebruikte EV loont
De elektrische auto heeft inmiddels de occasionmarkt bereikt. Helemaal nu ze worden geholpen door een aanschafsubsidie lopen kopers daar best warm voor. Een elektrische auto heeft veel minder onderdelen dan een benzine- of dieselauto, er kan dus veel minder aan stuk en dat scheelt nogal in de onderhoudskosten. Maar daar staat tegenover dat het accupakket met het verstrijken van de tijd aan capaciteit inboet. Inmiddels is er een manier om te meten hoeveel prik er nog in de batterij zit en wat er ...
Lees verder

50 jaar geleden was je de bink met 80 pk - VW-Porsche 914
Het klinkt allemaal zo lief en bescheiden, wat de VW-Porsche 914 aan specificaties tentoonspreidt: een raszuivere sportwagen met welgeteld 80 pk aan de achterwielen. Toch was je er een halve eeuw geleden helemaal de bink mee.
Lees verder

Tesla 'Model 2' - Blik to the Future
De Tesla Model 3 is niet weg te denken uit het straatbeeld. Het was vorig jaar met afstand de best verkochte EV van Europa en in Nederland zijn er sinds 2019 ruim 40.000 op kenteken gezet. Dat smaakt naar meer. Tesla komt op den duur met een goedkopere EV, AutoWeek blikt alvast vooruit.
Lees verder

De zescilindergekte: deze compacte auto's hadden een zespitter
Auto's met meer dan vier cilinders worden in toenemende mate verbannen uit de showrooms, zelfs in de hogere segmenten. Nog niet eens heel lang geleden was dat totaal anders: toen was de zescilinder zelfs nog aanwezig in compacte modellen. We zetten er een aantal op een rijtje.
Lees verder

BMW M5 Competition ontmoet eerste M5 met V8: is steeds meer ook beter?
Onderhevig aan het verlangen naar meer, groeide ook de BMW M5 in alle opzichten en dat begon met de komst van een V8 in 1998. Werd BMW's iconische sportsedan daarmee beter of begon er toen een ommezwaai?
Lees verder