Doorgaan naar hoofdcontent

Autotest: Ford Focus Wagon

AUTOZINE
Autotest: Ford Focus Wagon
De Ford Focus is een middelgrote auto met een gemiddeld prijskaartje. Het aanbod van dit soort auto's is enorm en de enige manier om te overleven is daarom om voortdurend scherp te blijven. Het kon dus niet missen: al 3 jaar na de introductie van de vierde generatie van de Focus is het nu tijd voor een facelift. Wat is er nieuw? En belangrijker nog: is de vernieuwde Focus scherp genoeg om de concurrentie aan te kunnen?
Lees verder

Peugeot 2(0)08 krijgt automaatknop
De Peugeot 208 en 2008 zijn voortaan voorzien van een nieuw bedieningselement voor de automatische transmissie. In plaats van een traditionele pook bestaat het nieuwe bedieningselement uit een schakelaar die is ge?ntegreerd in de middenconsole. Met het design maakt het nieuwe bedieningselement ruimte vrij op de middenconsole. Dat past ook bij de Peugeot i-Cockpit 3D van de 208 en 2008.
Lees verder

Mercedes verwerft wegmonitoringcontract
Mercedes-Benz heeft van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een contract verworven voor wegmonitoring door middel van voertuiggegevens. Het betreft een project voor een periode van twee jaar dat drie hoofdgebieden omvat: winter management, asset management en verkeersveiligheid. De geografische scope van het wegmonitoringprogramma (Road Monitor ROMO) beslaat alle provincies van Nederland, met een wegennet van in totaal ruim 130.000 km.
Lees verder

Kia kondigt EV9 aan
Kia geeft meer informatie vrij over de nieuwe SUV, waarvan de productieversie naar verwachting in 2023 wordt gelanceerd. De Concept EV9 is meer dan alleen een showauto. De Concept EV9 is een voorbode van een nieuwe SUV, gebaseerd op het E-GMP platform. De grote gezinsauto, die wordt aangedreven door een emissievrije aandrijflijn, combineert een krachtig exterieurprofiel met een moderne en strakke binnenruimte die bol staat van de technologie.
Lees verder

Autotest: Honda HR-V
Honda maakt gewone personenauto's. Maar wel met een verschil: ze zijn altijd net even slimmer dan soortgelijke auto's van andere merken. Dat kan zijn dankzij een beter doordacht concept, een slimmere aandrijflijn of een andere verbetering. Met de nieuwe HR-V introduceert Honda de derde generatie van zijn middelgrote gezinsauto. Weet Honda ook dit populaire concept te verbeteren?
Lees verder