donderdag 3 maart 2022

BMW i3 (2013) - Accudegradatie

AUTOWEEK
BMW i3 (2013) - Accudegradatie
Bij een gebruikte elektrische auto is één ding het belangrijkst: wat is de staat van de accu? Die degradeert in de loop van de tijd en is veruit het duurste onderdeel van de auto. Als die moet worden vervangen, is de auto al snel economisch total loss. In deze rubriek testen we de accu's van EV's van lezers en onderzoeken we hoe druk we ons moeten maken over het afnemen van de accucapaciteit.
Lees verder

FNV wil kilometervergoeding voor iedere werknemer
Alle werkenden moeten een kilometervergoeding krijgen van €0,19. Daarvoor pleit vakbond FNV. Volgens de FNV zijn met name de mensen die weinig verdienen momenteel de dupe van de stijgende brandstofprijzen, omdat zij vaak een lagere of helemaal geen kilometervergoeding krijgen.
Lees verder

Musk: 'Tesla Model S met 950 kilometer actieradius had al jaar geleden gekund'
Tesla-topman Elon Musk is niet vies van interessante uitspraken en ideeën en Twitter is veelal het platform waarop dergelijke uitingen de wereld in worden geslingerd. Musk zegt nu op Twitter dat Tesla een jaar geleden al een Model S met een actieradius van zo'n 950 kilometer had kunnen maken, maar dat bewust niet heeft gedaan.
Lees verder

Toyota legt werk in Russische fabriek stil
Toyota legt vrijdag de productie in zijn fabriek in het Russische Sint-Petersburg stil. Daarbij verwijst Toyota naar de verstoringen in de toeleveringsketen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

'Tesla heeft goedkeuring voor Duitse fabriek'
Tesla heeft goedkeuring gekregen van de Duitse autoriteiten om zijn nieuwe Gigafactory te openen. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. Dat betekent dat Tesla deze maand waarschijnlijk al kan beginnen met de productie. Toch lijkt er nog steeds weerstand te zijn tegen de opening van de fabriek.
Lees verder