woensdag 2 maart 2022

Citroën C4 SpaceTourer uit productie

AUTOWEEK
Citroën C4 SpaceTourer uit productie
Het MPV-segment is mede door de toenemende populariteit van cross-over's en SUV op sterven na dood, met als gevolg dat het MPV-aanbod steeds verder wordt uitgedund. Nu is er weer een MPV ten grave gedragen: de Citroën Grand C4 SpaceTourer
Lees verder

VDL Nedcar staakt productie voor onbepaalde tijd
Autofabriek VDL Nedcar moet de fabriek vanaf maandag helemaal stilleggen. Door de oorlog in Oekraïne kunnen onder meer de benodigde kabelbomen niet geleverd worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer hervat kan worden.
Lees verder

Suzuki Alto - Occasiontest - Uit de Oude Doos
De Suzuki Alto was jarenlang de goedkoopste auto van Nederland en heeft heel wat mensen betaalbaar en betrouwbaar van A naar B gebracht. De best verkochte Alto was die van de tweede generatie en 30 jaar geleden kon je die ook tweedehands al voor een relatief prikkie op de kop tikken.
Lees verder

Ford splitst EV-activiteiten tóch af
Ford gaat zijn bedrijfsactiviteiten op het gebied van EV's afsplitsen in een aparte divisie. Dat presenteert de Amerikaanse autofabrikant in het 'Ford+'-plan. Die nieuwe afdeling gaat 'Model e' heten. Met deze stap wil Ford de ontwikkeling van elektrische auto's verder versnellen.
Lees verder

Fiat E-Ulysse: elektrische ruimtereus met bekende naam
Tegenwoordig benaderen personenautoversies van bestelbussen het concept van de steeds zeldzamer wordende MPV nog het meest. Autoland is nu een dergelijke praktische ruimtereus rijker. Fiat stoft modelnaam Ulysse af en plakt het achterop de personenautoversie van de nog kakelverse bedrijfswagen Scudo. In tegenstelling tot die Scudo komt de nieuwe Ulysse alleen met een elektrische aandrijflijn op de markt.
Lees verder