donderdag 24 maart 2022

Duitsland verlaagt accijns op brandstof fors

AUTOWEEK
Duitsland verlaagt accijns op brandstof fors
Duitsers gaan fors minder betalen voor brandstof dankzij een flinke verlaging van de accijns. Vooral benzine gaat aanzienlijk minder kosten. De accijnsverlaging is een reactie op de hoge brandstofprijzen onder meer vanwege de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Alfa Romeo bijna op nul: hoop gevestigd op Tonale
De verkoopcijfers van Alfa Romeo zijn bepaald niet meer wat ze ooit zijn geweest. In de eerste twee maanden van dit jaar verkocht het merk in Nederland zelfs minder nieuwe auto's dan Bentley. De Giulia is momenteel Alfa's 'verkooptopper', maar het is duidelijk dat het merk de Tonale nodig heeft om zijn verkoopcijfers op te krikken.
Lees verder

Citroën SM (1971) - In het Wild
Veel mensen genieten van het voorjaar vanwege het mooie weer, de bloemen die de grond uitschieten en de beestjes die de wei weer in mogen. Autoliefhebbers zien ook vooral de schoonheid van klassiekers die weer van stal worden gehaald met plezier tegemoet. Kijk eens wat een plaatje zich vandaag buiten laat zien: een Citroën SM!
Lees verder

Renault Mégane Coupé 2.0 - Op de rollenbank
We worden op slag vrolijk als we de aanmelding van Mike van Lieshout binnenkrijgen. De Renault Mégane coupé van de eerste lichting is zo'n auto die ongemerkt uit het straatbeeld is verdwenen. Het is echter zo'n kenmerkende auto dat we hem graag aan de vergetelheid ontrukken. Kom maar op met dat ding!
Lees verder

Lada zoekt manieren om productie te hervatten
AvtoVAZ, het moederbedrijf van Lada, probeert met man en macht de stilgevallen productie weer op gang te brengen. Daarvoor wil de Russische autofabrikant minder afhankelijk gaan worden van geïmporteerde onderdelen. Hoe AvtoVAZ dat precies wil gaan doen, wordt niet duidelijk.
Lees verder