maandag 28 maart 2022

Elektrische SUV Lotus heet Eletre

AUTOWEEK
Elektrische SUV Lotus heet Eletre
Sinds de introductie van de Eleven start de modelnaam van elke Lotus met de letter 'E'. Lotus is het dan ook aan zijn stand verplicht om voor de naamgeving van zijn eerste elektrische SUV niet van die traditie af te wijken. Die Lotus die breekt met alles waar het merk ooit voor stond heet: Eletre.
Lees verder

'Ford patenteert turbo-verbrandingsmotor op waterstof'
Volgens een Amerikaanse website heeft Ford een techniek gepatenteerd die het makkelijker moet maken om waterstof als brandstof in een verbrandingsmotor te gebruiken. Interessant, want voor zover wij wisten zette ook Ford vooral in op de batterij-elektrische auto.
Lees verder

Elon Musk: 'Jaarlijks 20 miljoen Tesla's is haalbaar'
Tesla produceerde vorig jaar wereldwijd ruim 930.000 auto's, maar als het aan topman Elon Musk ligt rollen er over zo'n tien jaar jaarlijks misschien wel 20 miljoen auto's van het merk uit de fabriekspoorten.
Lees verder

Alfa Romeo Giulia en Stelvio als Estrema
Alfa Romeo introduceert een nieuwe uitvoering voor zowel de Giulia als de Stelvio. De twee modellen zijn er voortaan ook als Estrema, een nieuwe sportieve uitvoering die knipoogt naar de knalharde Q-modellen.
Lees verder

Hogere boetes voor niet halen brandstofnorm in VS
In de VS gaan de boetes op het niet halen van verbruiksnormen door autofabrikanten flink omhoog. Dat kan autofabrikanten honderden miljoenen kosten, meldt Reuters.
Lees verder