zondag 20 maart 2022

F1-kwalificatie Bahrein: pole position voor Leclerc

AUTOWEEK
F1-kwalificatie Bahrein: pole position voor Leclerc
De eerste kwalificatie van het nieuwe Formule 1-seizoen is achter de rug. Ferrari-coureur Charles Leclerc trok aan het langste eind met de snelste tijd. Max Verstappen start zondag bij de Grand Prix van Bahrein vanaf de tweede plek.
Lees verder

Herken jij deze turbobadges?
Turbo's zijn er in alle soorten en maten, maar ook het woord 'turbo' kun je op allerlei manieren vormgeven. Weet jij welke turbo-badge bij welke auto hoort? De antwoorden maken we na het weekend bekend.
Lees verder

Peugeot 205 (1989) - Liefhebber Gezocht
De auto die vandaag in Liefhebber Gezocht schittert, verdient zijn plek niet vanwege zijn optische staat, maar wel omdat het potentieel een buitenkansje is voor het geld. Een 33 jaar oude Peugeot 205 met een opvallend lage kilometerstand!
Lees verder

Wat is de turbobadge nog waard bij Porsche?
Bij Porsche worden de Turbo-bordjes zonder blikken of blozen verhangen. Hoe wordt een technisch begrip een marketingkreet en wat is die dan nog waard?
Lees verder

De Mercedes A200 Turbo was een echte binnenvetter
Grasduinend in de bloemrijke historie van de Mercedes-Benz A-klasse, speurend naar de eerste versie met benzine-turbomotor, stuitten we vooral op een allang vergeten autoconcept: de driedeurs ruimtewagen.
Lees verder