zaterdag 26 maart 2022

Grand Prix van Saudi-Arabië gaat door ondanks raketaanval

AUTOWEEK
Grand Prix van Saudi-Arabië gaat door ondanks raketaanval
De Grand Prix van Saudi-Arabië gaat ondanks de instabiele situatie in het land toch door. Dat is besloten na uren beraad tussen de coureurs, teambazen en de top van de F1. Er heersen grote zorgen om de veiligheid na een raketaanval op een olieraffinaderij vlakbij het circuit.
Lees verder

Achteruitkijkspiegel - Je auto wassen, voor wie doe je dat?
Was je je auto voor jezelf of voor de buren? Nic de Boer en Cornelis Kit laten zich niet gek maken, vanuit een schone Dacia Jogger – je wilt echt niet anders – blikken ze terug op het nieuws van afgelopen week. Ze hopen het beste voor Maserati, vragen ze zich af of Nissan echt stopt met verbrandingsmotoren en denken er het hunne van dat we als gevolg van de hoge brandstofprijzen langzamer zijn gaan rijden. En waarom was de laatste Volkswagen Corrado rechtsgestuurd?
Lees verder

Renault Mégane E-Tech Electric - Back to Basics
Renault was één van de eerste fabrikanten die een EV op de prijslijst had staan, maar een volwaardige elektrische gezinsauto ontbrak tot voor kort nog. De Mégane E-Tech Electric vult dat gat op. Instappen kan vanaf het uitrustingsniveau 'Equilibre', het Franse woord voor evenwicht. Of er inderdaad sprake is van een evenwicht tussen de prijs en de standaarduitrusting van de elektrische Mégane, zoeken we uit.
Lees verder

7 iconische busjes: er waren er meer dan alleen de Volkswagen T1
In 1950 kwam Volkswagen met een bedrijfswagen die de geschiedenis in zou gaan als pure cult, wellicht het meest iconische busje ooit. De nieuwe ID Buzz, op dat model geënt, is onlangs onthuld en dat is een mooie gelegenheid om terug te blikken op een zevental andere busjes die bijna net zo legendarisch werden als de Bulli.
Lees verder

De Land Cruiser J70 is een klassieker die je nog steeds nieuw kunt krijgen
De J70-generatie van de Toyota Land Cruiser is een klassieker met een iconische status. Beresterk, onverzettelijk en in al zijn hoekigheid ook mooi. Hoeveel kopers van een nieuwe Land Cruiser zouden stiekem dromen van een J70? Goed nieuws: het kan nog steeds. Eens zien of dat de keuze makkelijker maakt.
Lees verder