vrijdag 4 maart 2022

Honda en Sony gaan samen EV's bouwen

AUTOWEEK
Honda en Sony gaan samen EV's bouwen
Honda en Sony gaan samenwerken op het vlak van het ontwerpen en bouwen van EV's. De twee bedrijven gaan daarvoor samen een joint venture oprichten, die vooralsnog door het leven gaat als 'New Company'. Honda neemt de fabricage voor zijn rekening, Sony doet de softwarematige kant. In 2025 moet het eerste model van de band rollen.
Lees verder

Tesla laat medewerkers stemmen voor vakbond
Tesla-topman Elon Musk nodigt United Auto Workers (UAW), de vakbond voor de Amerikaanse auto-industrie, uit om een stemming te komen houden bij Tesla. Dat is interessant, want Tesla-medewerkers zijn tot nu toe niet aangesloten bij een vakbond.
Lees verder

Opels elektrische ambitie: 32 km bijladen per minuut
Opel doet meer details over zijn elektrische toekomst uit de doeken. Zo komt er onder meer een nieuwe volledig elektrische Insignia, maar er is meer interessant nieuws. Vooral op technisch gebied.
Lees verder

TU Delft werkt met Renault aan 'slimme eco-modus'
Ingenieurs van de TU Delft ontwikkelden samen met Renault aan een verbetering van de eco-modus: de 'Proactive Eco Mode'. Door te anticiperen op het rijgedrag van de bestuurder moet deze slimme eco-modus ervoor zorgen dat automobilisten deze rijmodus vaker inschakelen.
Lees verder

Rivian verhoogt prijzen voor reeds bestelde auto's toch maar niet
Rivian zorgde eerder deze week voor behoorlijk wat ophef door de prijzen van de R1S en R1T fors te verhogen. De Amerikaanse start-up komt nu op die actie terug en de CEO trekt in niets verbloemende woorden het boetekleed aan.
Lees verder