zondag 6 maart 2022

Hoofdontwerper Skoda: 'SUV Coupé' wordt de norm

AUTOWEEK
Hoofdontwerper Skoda: 'SUV Coupé' wordt de norm
Bij onze eerste kennismaking met de Skoda Enyaq Coupé iV spraken we met Oliver Stefani, die als chief designer de lijnen van de auto bepaalde. We vroegen hem hij tot de Enyaq kwam en hoe hij voorkomt dat Skoda in het vaarwater van Volkswagen en Audi geraakt.
Lees verder

Koopwijzer Tesla Model S - alles wat je weten moet over de Model S als occasion
Ineens was daar negen jaar geleden de Tesla Model S. Die auto heeft de industrie op zijn kop gezet en het elektrisch rijden sexy gemaakt. Acht jaar is de periode dat bij Tesla de fabrieks­garantie geldig is. Bij de oudste exemplaren is die garantie dus net verlopen. Wij duiken eens in de reputatie van de elektro-pionier en gaan kijken wat je in huis haalt als je een gebruikt exemplaar koopt.
Lees verder

Op zoek naar een kleine elektrische occasion
De vergroening van het wagenpark gaat in rap tempo en de stijgende verkoop van nieuwe elektrische auto's is goed nieuws voor de occasionmarkt. Want langzaam maar zeker worden stekkerauto's steeds betaalbaarder. We richten onze aandacht op een elektrische stadsrakker die maximaal €15.000 mag kosten
Lees verder

The Ice St. Moritz - Reportage
Als de temperatuur onder het vriespunt zakt en de sneeuw naar beneden begint te dwarrelen, blijven klassieke auto's meestal netjes binnen. Meestal, want bij The Ice in het Zwitserse Sankt Moritz komen ze juist naar buiten.
Lees verder

Audi A4 - Blik to the Future
De A4 is al jaren een belangrijk volumemodel voor Audi. De fabrikant uit Ingolstadt ziet zich door strenger wordende Europese emissie-eisen op termijn genoodzaakt van de A4 een elektrisch model te maken. Maar niet voordat er nog éénmaal een generatie komt met verbrandingsmotoren.
Lees verder