zaterdag 19 maart 2022

Hyundai Kona Electric - Back to Basics

AUTOWEEK
Hyundai Kona Electric - Back to Basics
De vernieuwde Hyundai Kona Electric staat sinds vorig jaar in de showroom. De pre-facelift van de elektrische Kona was al eens te gast in deze rubriek, maar toen had hij alleen nog het accupakket van 64 kWh en daarmee een hogere vanafprijs. Sindsdien veranderde er nogal wat op de prijslijst van de Kona Electric, wat naast de facelift een mooi aanknopingspunt vormt om hem er nog eens bij te pakken.
Lees verder

10 vergeten turbomodellen
Turbo is het magische woord dat in het laatste kwart van de vorige eeuw enige magie toevoegde aan alle producten die een boost in marketing konden gebruiken. De echte magie bevond zich onder de motorkap, waar de turbocompressor de prestaties van de verbrandingsmotor tot ongekende hoogten aanjoeg. Veel modellen bleven volkomen buiten beeld. Aan ons de taak om die een plek in de spotlights te geven: welkom bij Andere Tijden Turbo.
Lees verder

Ford Taurus (2013) - In het Wild
Dankzij de firma Hessing was de Ford Taurus over twee generaties ook leverbaar in Nederland. De zesde en laatste generatie kregen wij hier echter nooit, behalve dit exemplaar.
Lees verder

Dit zijn de favoriete turbomodellen van de AutoWeek-redactie
In de jaren 70 kwamen mondjesmaat de eerste personenauto's met turbo op de markt. Tegenwoordig moet je je best doen om in een nieuwe auto een verbrandingsmotor zónder zo'n compressor te vinden. In de afgelopen decennia heeft zo ongeveer elke autofabrikant wel een legendarisch model met turbo gebouwd. Welke sprongen er volgens de AutoWeek-redactie uit? Een overzicht van onze persoonlijke favorieten.
Lees verder

Dankzij Nederlandse turbo's leveren motoren Alpina machtig koppel
Alpina kennen we als bouwer van de betere BMW's. Om zijn zescilinders het vermaarde koppelrijke karakter te geven gebruikt Alpina turbo's uit Nederland, om precies te zijn die van Tachyon Engineering. Wat doen ze daar in Eemnes voor bijzonders?
Lees verder