woensdag 23 maart 2022

Lotus Evora met viercilinder van AMG duurder dan verwacht

AUTOWEEK
Lotus Evora met viercilinder van AMG duurder dan verwacht
De Lotus Emira zou een vanafprijs krijgen van minder dan een ton, maar de CO2-uitstoot van de Emira met viercilinder van AMG blijkt hoger dan verwacht, met een hogere basisprijs tot gevolg.
Lees verder

Volvo's Chinese moederbedrijf brengt elektrische bedrijfswagens naar Europa
In relatief korte tijd is niet alleen het aanbod elektrische personenauto's gestegen, maar ook dat van de elektrische bedrijfswagens. Volvo's Chinese moederbedrijf Geely lijkt op de stijgende vraag naar elektrische bestellers in te willen spelen door een reeks elektrische bedrijfswagens naar Europa te brengen.
Lees verder

Stellantis en Mercedes-Benz gaan samen accu's maken
Stellantis en Mercedes-Benz slaan de handen ineen voor het produceren van accu's. Dat maakt Stellantis bekend. Mercedes-Benz wordt een nieuwe partner in de joint-venture Automotive Cells Company (ACC). Naast accufabrieken in Frankrijk en Berlijn staat er nu een derde accufabriek in Italië op de planning.
Lees verder

Toyota maakt stappen met waterstof-verbrandingsmotor
Omdat de elektrische auto de komende decennia niet overal ter wereld in kan burgeren zet Toyota volop in op de ontwikkeling van verbrandingsmotoren die alternatieve brandstoffen lusten. Het merk heeft onder meer een verbrandingsmotor die waterstof lust op de planken liggen. Met een Corolla met een dergelijke krachtbron scheurt Toyota in de Japanse Super Taiky-raceserie al over de circuits. In korte tijd heeft het merk de techniek al fors weten te verbeteren.
Lees verder

Opel Rocks-e Kargo: elektrisch bestelwagentje voor Nederland
Opel presenteert een bestelversie van zijn minuscule elektrische stadsauto: de Rocks-e. De Rocks-e Kargo komt ook op de Nederlandse markt en is straks een van de kleinste elektrische bestelauto's.
Lees verder