vrijdag 25 maart 2022

Mercedes-Benz EQE - Eerste kennismaking

AUTOWEEK
Mercedes-Benz EQE - Eerste kennismaking
Bij de IAA in M√ľnchen konden we al kort kennismaken met de Mercedes-Benz EQE, maar nu hebben we wat langer de tijd! Joas praat je bij over de kleine broer van de EQS en het elektrische alternatief voor de E-klasse. Eind april staat de EQE bij de dealer.
Lees verder

BMW Z4 (E85) - Facelift Friday
Wat is er nu lekkerder dan op vrijdagmiddag met dit heerlijke weer het dak weg te klappen en een stuk te gaan toeren? Om je dat gevoel te geven, pakken we voor deze editie van Facelift Friday de eerste generatie van de BMW Z4 erbij: de E85. In 2006 kreeg de roadster namelijk een subtiele opfrisbeurt, waarbij BMW tevens een aantal uitvoeringen aan het aanbod toevoegde.
Lees verder

'Nationalisatie Russische fabrieken kan auto-industrie miljarden kosten'
De Russische regering dreigt dat het fabrieken en overige bezittingen van buitenlandse bedrijven in Rusland wil nationaliseren. Als dat echt gebeurt, zou dat ook voor een aantal automerken een enorme strop betekenen.
Lees verder

Mazda 323 sedan (1993) - Liefhebber Gezocht
Een beige Mazda 323 uit 1993 een object voor liefhebbers? Toen dit exemplaar voor het eerst de showroom uit rolde, leek hij daarvoor allerminst voorbestemd te zijn. Nu is het tij alleen behoorlijk gekeerd.
Lees verder

Hyundai Ioniq 5 vs. Kia EV6 - dubbeltest
Aangezien de Kia EV6 en Hyundai Ioniq 5 hun basis delen en kort na elkaar op de markt verschenen, zou je denken dat het bijna tweelingbroers moeten zijn. Dat blijkt in de praktijk echter heel anders te liggen, het zijn hooguit vervreemde familieleden met een gezamenlijke voorouder.
Lees verder