donderdag 3 maart 2022

Ministerie schrapt stand-by locaties voor bergers

AUTOWEEK
Ministerie schrapt stand-by locaties voor bergers
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heft volgende maand twintig stand-by locaties voor bergers op. Dat meldt De Telegraaf. Die plekken voor spoedbergers werden in 2019 als tijdelijke maatregel in het leven geroepen bij 'filegevoelige plekken'. De ANWB is tegen het opheffen van deze maatregel, die zijn effectiviteit de afgelopen jaren zou hebben bewezen.
Lees verder

Duitse fabrikanten: 'Impact oorlog Oekraïne wordt erger'
De Duitse autofabrikanten zetten zich schrap voor verdere disrupties in de productie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Duitse branchevereniging VDA tegenover persbureau Reuters. Vooral een tekort aan grondstoffen en een verstoorde logistieke keten zijn daar debet aan.
Lees verder

Max Verstappen verlengt contract bij Red Bull Racing
Max Verstappen blijft langer bij het Formule 1-team van Red Bull Racing. De kersverse wereldkampioen Formule 1 blijft tot en met het seizoen van 2028.
Lees verder

Ook Mercedes-Benz staakt activiteiten in Rusland
In navolging van andere autofabrikanten legt ook Mercedes-Benz de productie van auto's in Rusland als gevolg van de oorlog in Oekraïne stil. Dat meldt persbureau Reuters. Ook de export van auto's naar Rusland wordt tijdelijk gestaakt.
Lees verder

Tesla Roadster maakt forse waardestijging door
Een Tesla Roadster uit 2008 bracht in de Verenigde Staten meer dan 250.000 dollar (omgerekend €225.500) op. Dat is een nieuw record. De stijgende waarde van de Roadster komt vooral omdat het model steeds zeldzamer wordt. Vandaag de dag zijn er naar schatting nog zo'n 2.000 Roadsters over.
Lees verder