woensdag 23 maart 2022

'Nederlanders rijden langzamer op snelweg om brandstof te besparen'

AUTOWEEK
'Nederlanders rijden langzamer op snelweg om brandstof te besparen'
De brandstofprijzen reizen de pan uit, met als mogelijk gevolg dat we langzamer zijn gaan rijden op de snelweg. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW).
Lees verder

'Aanvullend stimulerend beleid voor elektrische auto nodig'
De huidige financiële stimuli om de Nederlandse automobilist in een elektrische auto te krijgen zijn niet voldoende. Dat schrijft Vereniging Zakelijke Rijders (VER) in een brief die het aan de Tweede Kamer en de Commissie Infrastructuur en Waterstaat stuurt in de aanloop naar een debat over duurzaam vervoer dat op 31 maart plaatsvindt.
Lees verder

Diesel nu duurder dan benzine in veel EU-landen
In veel Europese landen is diesel nu duurder dan benzine. Nederland is één van de tien landen waar de benzine nog duurder is dan diesel, maar in zeventien EU-landen is benzine momenteel de goedkopere brandstof. De in rap tempo stijgende dieselprijs is het gevolg van de teruglopende leveringen vanuit Rusland aan het Westen.
Lees verder

Volvo 940 GLE - Rijtest - Uit de Oude Doos
Terwijl de nog behoorlijk nieuwe 850 de aandacht behoorlijk opeiste op de showroomvloer bij de Volvo-dealer, stond daar ook nog de grotere en maar net iets oudere 940. Een interessante optie hoger in de markt, zo bleek wel uit een test met de 940 GLE.
Lees verder

Nissan stopt ontwikkeling verbrandingsmotoren
Nissan steekt per direct geen euro meer in de ontwikkeling van verbrandingsmotoren voor personenauto's. Ook Nissan zet uitgebreid in op het elektrificeren van zijn Europese modellengamma.
Lees verder