maandag 28 maart 2022

'Nog geen 10 procent Nederlanders kiest EV als volgende auto'

AUTOWEEK
'Nog geen 10 procent Nederlanders kiest EV als volgende auto'
Slechts 10 procent van de Nederlanders kiest bij de aanschaf van zijn volgende auto voor een volledig elektrisch model. Dat blijkt uit onderzoek van veldwerkbureau Panel Inzicht onder 2.000 Nederlanders. Ruim de helft van de ondervraagden geeft aan dat zijn of haar volgende auto een benzinemotor heeft.
Lees verder

Weer vieze auto's: tweede wolk Saharazand komt eraan
Eerder deze maand was het al raak en daalde er een behoorlijk laag Saharazand op Nederland neer. Deze week is het weer zover. Je auto wassen kun je dus nog beter even uitstellen.
Lees verder

ACEA: 'Veel te weinig laadpunten gepland in Europa'
Het aantal openbare laadpunten voor elektrische auto's dat de Europese Commissie nodig acht, is bij lange na niet genoeg gezien de snelheid van de EV-opmars. Dat concludeert brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA in een nieuw rapport over elektrisch vervoer.
Lees verder

Weblog: Weblog - De Formule 1 heeft gewonnen in Saudi-Arabië
Misschien gaan je nekharen wel overeind staan bij het lezen van bovenstaande kop, want afgelopen raceweekend was bepaald niet onomstreden. Vrijdag sloeg immers een raket in op relatieve steenworp afstand van het circuit in Jeddah, waarna er tot diep in de nacht overlegd werd tussen coureurs, teambazen en het F1-management of er nog wel gereden moest worden. Uiteindelijk ging het racefeestje toch gewoon door, al blijft de nasmaak hangen dat de F1 niet meer terug moet keren naar Saudi-Arabië. In ...
Lees verder

Aantal verkeersdoden EU stijgt, maar onder niveau van voor corona
Er waren afgelopen jaar meer verkeersdoden te betreuren in de Europese Unie dan in 2020. Het aantal kwam gelukkig nog wel lager uit dan vóór het uitbreken van de coronapandemie.
Lees verder