Doorgaan naar hoofdcontent

Peugeot 308 wint Red Dot Award 2022

AUTOZINE
Peugeot 308 wint Red Dot Award 2022
De nieuwe Peugeot 308 heeft de Red Dot Award 2022 gewonnen: de hoogste onderscheiding op het gebied van productdesign. De 308, het eerste model waarop het nieuwe merkembleem van Peugeot prijkt, won de prijs in de categorie Car and Motorcycle. De vijftig leden van de internationale Red Dot Award-jury waren onder de indruk van de allure, de kenmerkende stijl, de kwaliteit van het design en de i-Cockpit. Ieder jaar reiken de designexperts een prijs uit in 51 productcategorie?n. De Red Dot Award werd in 1955 opgericht in Duitsland en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd erkend label voor het beste design.
Lees verder

Mercedes-Benz opent accufabriek in USA
Mercedes-Benz opent een nieuwe accufabriek in Bibb County, Alabama, een paar maanden voor de start van de productie van volledig elektrische Mercedes-EQ modellen in de VS. Het automerk maakt zich klaar om de productie van elektroautos op drie continenten op te voeren. De nieuwe Amerikaanse accufabriek onderstreept het belang van de VS binnen het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz en de status van Alabama als exportknooppunt voor luxe SUVs, ook in het elektrische tijdperk.
Lees verder

Audi toont A6 Avant e-tron concept
Audi presenteert de tweede A6 e-tron concept: de Avant. Net als de A6 e-tron Sportback concept blikt de Avant vooruit naar de productieversie van een elektrisch aangedreven model op basis van het PPE-platform. Daarmee is in theorie een actieradius van 700 kilometer haalbaar. Bij een 270 kW laadpunt duurt onder ideale omstandigheden het 10 minuten om de actieradius van de A6 Avant e-tron concept met 300 kilometer te vergroten.
Lees verder

Fiat introduceert Tipo Hybrid
De Fiat Tipo is er nu ook als hybrid. Hij kan over een korte afstand volledig elektrisch rijden, bedoeld voor in de file. De instapversie is standaard onder meer voorzien van een 7-traps automaat, cruise control, automatische airco, Apple Carplay en een reeks aan ADAS-veiligheidssystemen. En voor het eerst is de Tipo Station Wagon nu ook in stoere Cross uitvoering leverbaar. De Fiat Tipo 1.5 Hybrid met standaard automaat is er vanaf 29.990 euro.
Lees verder

Mercedes-Benz maakt prijzen EQE bekend
De Mercedes-Benz EQE is per direct te bestellen in twee verschillende uitvoeringen: de EQE 350+ en de Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC. De consumentenadviesprijzen beginnen bij 76.825 euro voor de EQE 350+ Launch Edition Luxury Line. De Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC is beschikbaar vanaf 107.680 euro.
Lees verder