Doorgaan naar hoofdcontent

Save the Date: livestream Volkswagen Annual Media Conference 16 maart

VOLKSWAGEN
Save the Date: livestream Volkswagen Annual Media Conference 16 maart
Presentatie van de 2021-jaarcijfers Volkswagen Annual Media Conference morgen live te volgen vanaf 10.00uNaast een review van de 2021-resultaten en een overzicht van de belangrijkste trends gedurende het afgelopen jaar, is de Annual Media Conference voor Volkswagen AG tevens het moment om ook alvast vooruit te blikken op de ontwikkelingen voor 2022.De Volkswagen Annual Media Conference is...
Lees verder

Volkswagen zoekt de 75 mooiste bussen van Nederland
Volkswagen bestaat 75 jaar in NederlandJubileum valt samen met introductie ID. BuzzBus tot Buzz Tour: optocht van de 75 mooiste bussen op 1 juni 2022Mooiste bus gaat namens Volkswagen Nederland naar Duits Bulli FestivalSchets van Ben PonVolkswagen en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want de geschiedenis van de Volkswagen-bus begon met een idee van Volkswagen importeur Ben Pon....
Lees verder

Eén jaar ACCELERATE: Volkswagen versterkt efficiency, transformatie krijgt extra vaart
Volkswagen is winstgevender, crisisbestendiger en effectiever geworden Groei van omzet en winst ondanks verkoopdalingVolkswagen verwacht aanzienlijke stijging van aantal afleveringen van EV's Focus op ontwikkeling nieuwe modellen: ID.6 en Trinity "2021 was een buitengewoon jaar. Onder zeer uitdagende omstandigheden zijn we er niet alleen in geslaagd om operationeel op koers te blijven,...
Lees verder

Slimmere auto's, sneller laden: ID. Software 3.0 voor alle ID.-modellen
  • Zelfstandig inhalen met vernieuwde Travel Assist 
  • Nog meer gebruiksgemak: ID.-modellen leren parkeren 
  • Sneller snelladen: nu tot 135 kW

De ID. Software 3.0 staat voor een belangrijke upgrade van de ID.-modellen. Zo wordt de vernieuwde Travel Assist sterk verbeterd door het gebruik van data, die anoniem door andere Volkswagens wordt verzameld. De nieuwe Travel Assist kan bijvoorbeeld wanneer er anonieme gegevens van andere Volkswagens beschikbaar zijn ook ondersteuning bieden op wegen zonder centrale rijstrookmarkering. Het voertuig lijnt zich dan uit met gedetecteerde rijstrookgrenzen om in het midden van de rijbaan te blijven. Doordat de predictive cruise control inbegrepen is, houdt de ID. zich aan geldende snelheidslimieten en past hij de snelheid automatisch aan bij het naderen van bochten en rotondes.

Nog meer voordelen van vernieuwde Travel Assist

Travel Assist houdt de directe omgeving van de auto ook in het oog. Bij snelheden vanaf 90 km/u maakt dit systeem het mogelijk dat een inhaalactie automatisch wordt uitgevoerd na het activeren van de richtingaanwijzer. De bestuurder dient de handen dan wel aan het stuur te houden. Zo is de inhaalactie op elk gewenst moment door de bestuurder te 'overrulen'. 

Slim parkeren

Bij snelheden tot 40 km/u kan Park Assist Plus zelf geschikte parkeerplaatsen parallel aan de rijbaan vinden (tot 20 km/u ook parkeervakken). De auto voert vervolgens automatisch alle handelingen uit die nodig zijn voor het inparkeren (sturen, remmen, gasgeven en schakelen). Het systeem kan ook al gestarte parkeermanoeuvres voltooien. Met de nieuwe Memory functie is het zelfs mogelijk om een ID.-model maximaal vijf parkeeracties aan te leren. De bestuurder parkeert eenmaal. De ID. slaat deze actie op en kan hem vervolgens keer op keer opnieuw uitvoeren. 

Augmented reality upgrade

De nieuwe ID. Software 3.0 voegt ook nieuwe functies toe aan het optionele augmented reality head-up display, dat informatie in het blikveld van de bestuurder projecteert. Het laat naast rijbaanwisselingen van Travel Assist ook nieuwe symbolen als rotondes zien. Tevens geeft het systeem informatie over de afstand tot de bestemming weer en de afslagsymbolen gaan nu meer op in de omgeving. Op het instrumentenpaneel (ID. Cockpit) wordt de laadstatus van het accupakket voortaan ook weergegeven als een percentage. Dit was een veelgehoorde wens van ID.-rijders. Ook zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd aan voice control.

Sneller laden

Dankzij de ID. Software 3.0 kan een ID.-model met 77 kW accupakket nu met maximaal 135 kW laden (voorheen 125 kW). Ook aanpassingen aan het warmtemanagement dragen bij aan meer efficiency en dus een grotere acteradius, vooral bij lage temperaturen. Om het accupakket zo veel mogelijk te sparen, is er de nieuwe Battery Care Mode, die opladen tot maximaal 80% (SOC: State of Charge) toestaat.

Verbeterde navigatie

Het navigatiesysteem kan een ID. nu nog preciezer in een rijbaan 'zien'. Zo worden aanbevelingen voor rijbaanwisselingen voor bijvoorbeeld afritten en splitsingen op snelwegen nog nauwkeuriger. ID. Light, de lichtstrip onder de voorruit, ondersteunt aanbevolen rijbaanwisselingen visueel. De lichtstrip kan ook waarschuwen voor lokaal gevaar. De basis daarvoor is Car2X-technologie, die het mogelijk maakt dat voertuigen onderling communiceren. Zo kan een stilgevallen auto zich kenbaar maken, evenals een naderende ambulance. 

Slimme e-routeplanner 

Bij de nieuwe software verschijnt het laadmenu voortaan op het eerste scherm van het touchscreen. Het menu geeft nu meer informatie en is nog overzichtelijker. Om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te komen, stelt het navigatiesysteem een route voor met slim gekozen tussenstops, rekening houdend met verkeersinformatie en de gewenste laadstatus van de batterij. 

Beschikbaarheid nieuwe software

Kopers van een nieuw ID.-model profiteren direct van de nieuwe software.  Medio 2022 komt de ID. Software 3.0 gratis beschikbaar voor bestaande auto's. De functies Park Assist Plus en zelfstandig inhalen zijn uitsluitend en optioneel verkrijgbaar voor ID.-modellen die vanaf nu geproduceerd worden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

Beroemde schets eerste Volkswagen-bus nu te zien in Rijksmuseum
Schets van Ben Pon Sr. bestaat 75 jaar en is nu voor iedereen te zien in het bekendste museum van NederlandDe Volkswagen-bus groeide 75 jaar en 13 miljoen exemplaren verder uit tot waar icoonWordt vervolgd: dit jaar komt zijn volledige elektrische opvolger op de markt: de ID. Buzz Vraag een kind om een busje te tekenen, en het is negen van de tien keer een Volkswagen-busje, en dan met name het...
Lees verder