woensdag 2 maart 2022

Skoda Karoq krijgt nieuwe instapversie

AUTOWEEK
Skoda Karoq krijgt nieuwe instapversie
Skoda introduceert een nieuwe instapversie van de Karoq en dat betekent natuurlijk dat de vanafprijs van de SUV iets zakt. De recent gefacelift Karoq heeft een nieuwe vanafprijs van €32.990.
Lees verder

Rivian R1T en R1S fors duurder geworden
Rivian voert forse prijsverhogingen door voor zijn elektrische pick-up R1T en SUV R1S. De prijsstijging bedraagt zo'n 17 tot 20 procent voor bepaalde varianten en komt volgens het bedrijf vooral door de stijgende materiaalkosten en problemen in de toeleveringsketen. Ook komt Rivian op termijn met een nieuwe aandrijflijn met twee elektromotoren.
Lees verder

NCAP: Maximale score voor 6 nieuwe modellen
Euro NCAP heeft voor het eerst in 2022 een lading resultaten van zijn veiligheidsproeven vrijgegeven. Het veiligheidsinstituut reed afgelopen periode zeven nieuwe of vernieuwde modellen tegen tal van voorwerpen aan bonken. De resultaten? Meer dan prima! Van de zeven geteste auto's keerden er zes met de maximaal haalbare score van 5 NCAP-sterren huiswaarts.
Lees verder

BMW legt productie deels stil door oorlog Oekraïne
BMW legt de productie in een aantal fabrieken stil als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen door de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In een aantal belangrijke fabrieken rollen komende week helemaal geen auto's van de band, in andere fabrieken ziet BMW zich genoodzaakt om de dienstroosters aan te passen.
Lees verder

Skoda brengt software-update naar Enyaq iV
Skoda komt met een omvangrijke software-update voor de Enyaq iV en Enyaq iV Coupé. Softwareversie ME3 brengt onder meer verbeteringen aan het infotainmentsysteem, het head-up display en een beter thermisch beheer van het accupakket met zich mee. In de tweede helft van dit jaar komt de nieuwe software ook beschikbaar voor bestaande Enyaq-eigenaren.
Lees verder