donderdag 31 maart 2022

Stellantis sluit Russische bestelautofabriek

AUTOWEEK
Stellantis sluit Russische bestelautofabriek
Stellantis ziet zich genoodzaakt om zijn Russische fabriek in Kaluga sluiten. Dat zegt CEO Carlos Tavares tegenover Automotive News. De sluiting heeft geen principiële, maar eerder een praktische reden.
Lees verder

Fastned gaat fors uitbreiden in Frankrijk
Fastned breidt zijn territorium in Frankrijk behoorlijk uit. De Nederlandse laadexploitant won onlangs een aanbesteding voor de bouw van nieuwe snellaadstations in het noorden. Als deze af zijn, heeft Fastned 31 snelladers in het land staan.
Lees verder

Toyota blikt vooruit op nieuwe elektrische 'MPV'
Maak kennis met de Toyota Innova EV Concept, een vooruitblik op een splinternieuwe elektrische MPV-achtige van het merk. De Innova EV Concept is 4,75 meter lang, biedt plaats aan tot zeven inzittenden en komt hand in hand met een grote 'maar'.
Lees verder

Tankstations zetten zich schrap voor accijnsverlaging
Tankstations bereiden zich voor op de verlagingen van de brandstofaccijnzen die vrijdag ingaan. Belangenvereniging Tankstations (BETA) zegt dat pomphouders gezien de verwachte extra toestroom meer personeel gaan inzetten en de voorraden maximaal aanvullen. De laatste dagen is het volgens BETA een stilte voor de storm bij tankstations.
Lees verder

Interurban Vehicle: waterstofauto en oplaadbare EV in één
Ooit gehoord van een auto met een brandstofcel én een accu met een behoorlijke capaciteit aan boord zodat je ook elektrisch kunt rijden als de waterstoftanks leeg zijn? Wij ook niet, tot nu!
Lees verder