Doorgaan naar hoofdcontent

Toyota maakt bereik bZ4X bekend

AUTOZINE
Toyota maakt bereik bZ4X bekend
Toyota presenteert de offici?le homologatiecijfers van de bZ4X. Waar eerder een bereik van 'ruim 450 km' werd gecommuniceerd voor de batterij-elektrische SUV, blijken de offici?le cijfers beter. De bZ4X haalt in de WLTP-cyclus een maximale afstand van 516 km voor de voorwielaangedreven variant. De bZ4X met All Wheel Drive-systeem (AWD) haalt volgens diezelfde meting maximaal 470 km op een volle batterij.
Lees verder

Mercedes-Benz kondigt nieuwe GLC aan
Mercedes-Benz kondigt een nieuwe generatie van de GLC aan. Deze wordt nu getest onder uiteenlopende omstandigheden. Terwijl in Sindelfingen al bijna lenteachtige temperaturen heersen, moet de volgende generatie GLC zijn volledige betrouwbaarheid zelfs in de moeilijkste weersomstandigheden bewijzen, als onderdeel van de laatste wintertest. De veeleisende testlocatie in Arjeplog (Zweden) is hiervoor met besneeuwde en ijzige wegen, snijdende wind en temperaturen tot min 30 graden de perfecte locatie.
Lees verder

Audi stopt met diesel in 2022
Audi Nederland voert een vernieuwde motorenstrategie door. Met ingang van april 2022 focust Audi zich in ons land naast turbo-benzinemotoren met name op plug-in hybride- (PHEV) en volledig elektrische (BEV) aandrijflijnen. Dit betekent dat Audi-modellen hier voortaan alleen leverbaar zijn als TFSI e plug-in hybride en als volelektrische e-tron, plus de bekende TFSI turbo-benzinemotoren. Het houdt tevens in dat de TDI turbodieselmotoren in ons land niet langer verkocht worden.
Lees verder

Schets eerste VW-bus in Rijksmuseum
Op 23 april van dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat de Nederlandse ondernemer Ben Pon Sr. de contouren schetst van wat later de Volkswagen-bus werd. Deze bus groeide uit tot een wereldwijd succes, en was geliefd bij de meest uiteenlopende mensen: van loodgieters tot hippies en van pechhulpdiensten tot kampeerders. Ter ere van het jubileum is de schets nu voor iedereen te zien in het Rijksmuseum temidden van andere iconen uit de Nederlandse kunst en geschiedenis van de 20ste eeuw.
Lees verder

Tesla levert eerste Duitse Model Y in NL
Tesla levert in Tilburg de eerste 21 Model Ys Performance die geproduceerd zijn in de Gigafactory Berlijn-Brandenburg. Het is de eerste Gigafactory in Europa en de meest geavanceerde, duurzame en effici?ntste faciliteit van Tesla tot nu toe.
Lees verder