Doorgaan naar hoofdcontent

Toyota RAV4 EV: de verre voorloper van de bZ4X

AUTOWEEK
Toyota RAV4 EV: de verre voorloper van de bZ4X
Elektrische SUV's: tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In de jaren '90 van de vorige eeuw was dat wel anders. Toyota liep in de Amerikaanse staat Californië voor de troepen vooruit met de RAV4 EV, die uiteindelijk in een tijdspanne van 17 jaar in twee verschillende generaties werd uitgebracht. Daarna viel het doek voor de elektrische SUV. In het licht van de huidige ontwikkelingen rondom EV's verdient de RAV4 EV het om als pionier in de spotlights gezet te worden.
Lees verder

Jeep Renegade e-Hybrid - Eerste rijtest
Dankzij de combinatie van een motor die volgens het Miller-principe werkt, een riemaangedreven starter/dynamo en een kleine elektromotor in de zeventraps automaat, is de Jeep Renegade zuiniger geworden. Hij gaat als e-Hybrid door het leven en vervangt, samen met de plug-in, de benzineversie.
Lees verder

Ford Focus - Eerste rijtest
De vierde generatie van de Ford Focus werd deze maand exact vier jaar geleden onthuld. Sinds 2019 is het in Nederland de bestverkochte auto in zijn segment en dat mag van Ford best zo blijven. Met een facelift en een nieuw infotainmentsysteem zou hij klaar moeten zijn voor de tweede helft van zijn carrière.
Lees verder

Bizarre brandstofprijzen: we blijven rijden, tegen elke prijs
De brandstofprijzen breken record na record, maar op de wegen lijkt het geen spatje rustiger. Het lijkt wel of we niet de auto uit te slaan zijn, wat het ook kost. Wat merken de tankstations van de astronomische benzineprijzen?
Lees verder

Op zoek naar een roadster voor 10.000 euro
De eerste zonnige dagen dienen zich aan en dat brengt ons al snel in zomerse sferen. Daarom gaan wij met een budget van €10.000 op zoek naar drie roadsters waar je vrolijk van wordt.
Lees verder