zaterdag 19 maart 2022

Volvo XC40 - Facelift Friday

AUTOWEEK
Volvo XC40 - Facelift Friday
De Volvo XC40 loopt als een trein. Reden genoeg dus voor Volvo om na ruim vier jaar de scalpel ter hand te nemen en het front van de SUV iets aan te scherpen. Voor bezitters van een XC40 van vóór de facelift geeft Volvo echter weinig redenen om hun auto in te ruilen op een nieuwe.
Lees verder

Citroën CX 'pick-up' (1979) - In het Wild
De Citroën CX was er in twee carrosserievarianten: als CX en CX Break. Nooit leverde Citroën de opvolger van de legendarische DS als pick-up, maar dat weerhield een creatieve geest er niet van om er toch eentje te bouwen. Dat is op het oog niet heel slecht gedaan.
Lees verder

Gemiddelde onderhoudskosten 2021: EV wint van verbrandingsmotor
De elektrische auto wint in 2021 het van de verbrandingsmotor als het gaat om de gemiddelde onderhoudskosten. Dat concluderen de Bovag en Rai Vereniging in het consumentenonderzoek 'Aftersales Monitor', dat uitgevoerd is in samenwerking met Multiscope. Een elektrische auto staat doorgaans wel iets vaker bij de garage, maar de rekeningen zijn een stuk minder gepeperd.
Lees verder

Alpine A4810 is extreme supercar op waterstof
Alpine presenteert de A4810: een extreme concept-supercar die moet worden aangedreven door waterstof. De A4810 is getekend door studenten van het Instituto Europeo di Design (IED) in Turijn en biedt een vooruitblik op 'hoe sportief de toekomst gaat worden'. Productieplannen lijkt Alpine niet te hebben.
Lees verder

Achteruitkijkspiegel - 'De echte liefhebber wil zelf schakelen'
Het komt nog maar zelden voor dat we bij AutoWeek een testauto met handbak hebben. De Nissan Qashqai die deze week dient als podium voor de rubriek Achteruitkijkspiegel heeft er een. Damiaan Hage en Stéphan Vermeulen kunnen het nog wel waarderen, zelf schakelen. Steeds minder mensen zullen nog schakelen in de toekomst, zeker als je kijkt naar de verkopen van elektrische auto's. Ook steeds meer particulieren maken de keuze voor een stekkerauto. Dat maakt niet alleen in de Qashqai de tongen los, ...
Lees verder