zaterdag 23 april 2022

Achteruitkijkspiegel - 'De 7-serie is objectief lelijk'

AUTOWEEK
Achteruitkijkspiegel - 'De 7-serie is objectief lelijk'
Aan boord van de Suzuki Vitara Hybrid nemen Lars en Marco de week door die in het teken stond van elektrisch rijden. Van de BMW i7 tot de Mercedes-Benz EQS SUV en de Lexus RZ 450e: een verbrandingsmotor komt er niet meer aan te pas. Hoewel, in de Ferrari 296 GTS zit er wel eentje.
Lees verder

Het grote Alfa-interview: CEO wil SUV van X5-formaat
Onder de vlag van Stellantis wordt Alfa Romeo nieuw leven ingeblazen en het is aan voormalig Peugeot-topman Jean-Philippe Imparato om dat waar te maken. In een openhartig gesprek met AutoWeek legt hij uit hoe hij dat aanpakt. De plannen zijn veelbelovend.
Lees verder

De BMW Hydrogen7 had in 2005 al een V12 op waterstof
De BMW Hydrogen7 was een experimentele 7-serie met V12 die ook op waterstof liep. De laatste maanden zien we steeds vaker fabrikanten langskomen die niet alleen op EV's inzetten maar ook op verbrandingsmotoren op waterstof. BMW was daar dus 17 jaar geleden al mee bezig.
Lees verder

De Spider was een heerlijke opwarmer voor de Opel Corsa A
De komst van een nieuwe Opel is per definitie groot nieuws. Letterlijk, vanwege de enorme aantallen die er gewoonlijk van worden verkocht. Van belang voor dit verhaal is om het onderscheid aan te duiden tussen groot nieuws en ronduit spectaculair nieuws. Op die laatste categorie had Opel bepaald geen abonnement, een enkele uitzondering daargelaten.
Lees verder

Max Verstappen wint sprintrace in Imola
Max Verstappen begint de GP van Emilia-Romagna vanaf P1. De Nederlander won de sprintrace die de startopstelling voor de GP bepaalt en pakt zodoende ook alvast 8 punten. Verstappen pakte rivaal Charles Leclerc terug nadat deze bij de start aan hem voorbijging.
Lees verder