vrijdag 1 april 2022

Ajuus, TDI: Audi schrapt dieselmotoren uit Nederlandse aanbod

AUTOFANS
Ajuus, TDI: Audi schrapt dieselmotoren uit Nederlandse aanbod
Taal Nederlands De Nederlandse Audi-importeur zet morgen een wel heel radicale stap in de geschiedenis van het merk. Vanaf 1 april zullen ze namelijk geen modellen meer aanbieden met een dieselmotor onder de kap. Nederlandse gegadigden moeten het vanaf dan stellen met benzinemotoren of (deels) ge√ęlektrificeerde aandrijflijnen.
Lees verder

Officieel: dit is de nieuwe BMW i3 en je kan hem niet krijgen (2022)
Taal Nederlands De BMW i3 is dood, lang leve de BMW i3. Althans in China, want wij hoeven hier niet meteen op het nieuwe BMW-model onder die noemer te rekenen. Het gaat dan ook niet om een vervanger voor de i3 zoals wij hem kennen, maar wel om een zuiver elektrische 3 Reeks.
Lees verder

Klassiek genot: deze pareltjes verschenen op de Tour Amical-keuring 2022
Taal Nederlands De Tour Amical vertrekt binnenkort richting Spanje, en je weet wat dat betekent. Jawel: op 7 en 8 mei verzamelen alle deelnemers op het gratis Antwerp Classic Car Event, maar eerst worden de auto's nog eens grondig onder de loep genomen. Reden genoeg om de camera's boven te halen!
Lees verder

Gerucht: Land Rover gaat lichtgewicht sportwagen bouwen op basis Lotus Elise
Taal Nederlands Volgens geruchten uit het Land Rover-kamp overweegt het Britse merk om de rechten en blauwdrukken van de Lotus Elise over te kopen om zo zelf een lichtgewicht sportwagen in de markt te kunnen zetten. Die "Land Rover Elise" moet de gemiddelde CO2-uitstoot van het merk fors doen dalen.
Lees verder

Officieel: Toyota GR Corolla is potente hothatch, maar niet voor ons (2022)
Taal Nederlands Toyota heeft het doek van zijn GR Corolla getrokken, en die lijkt meteen alle verwachtingen in te lossen. Zo biedt de hothatch voldoende vermogen om een Golf GTI aan het zweten te brengen, ziet hij eruit als een gespierd circuitwapen en blijft hij ver weg van de Europese wegen.
Lees verder