woensdag 27 april 2022

De bouw van de Jaguar XJ220 - Uit de Oude Doos

AUTOWEEK
De bouw van de Jaguar XJ220 - Uit de Oude Doos
In de jaren 80 werkte een groepje ontwerpers en technici van Jaguar in hun eigen tijd aan een prestigeproject voor het merk. Een auto die het moest opnemen tegen de grote namen van dat moment: de Ferrari F40 en Porsche 959. In 1992 kwam het productiemodel tot stand en AutoWeek was erbij.
Lees verder

Goedkoopste Polestar 2 krijgt groter bereik en sterkere elektromotor
De Polestar 2 profiteert van een reeks aanpassingen. Er zijn onder meer nieuwe wielen en lakkleuren beschikbaar, maar het is vooral de instapversie van de Polestar 2 die op interessant nieuws kan rekenen.
Lees verder

Land Rover werkt aan ruigere Defender
Land Rover heeft waarschijnlijk met bewondering naar de Mercedes-Benz G-klasse 4x4² gekeken. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de Britten met een antwoord daarop komen.
Lees verder

Volkswagen Golf VR6 Syncro - Op de Rollenbank
Zeg je Golf VR6, dan beginnen de liefhebbers al te watertanden. Noem je daar nog Syncro bij, dan hangen ze helemaal in de lampen. Want een vierwielaangedreven VR6 is zo'n beetje de heilige graal. Bas Gartz heeft zo'n auto. Daarbij is onlangs de motor gereviseerd én getuned. Eens kijken of dat een succesvolle operatie is geweest.
Lees verder

Nissan 100 NX (1991) - In het Wild
Een exoot kun je de Nissan 100 NX niet noemen, maar inmiddels beginnen goede en originele exemplaren toch wel aardig schaars te worden. Dat betekent dat het kleine sportautootje zijn debuut in deze rubriek wel heeft verdiend. AutoWeek-forumgebruiker Louiznl spotte dit volledig originele rode exemplaar aan de straatkant.
Lees verder