Doorgaan naar hoofdcontent

De XBus is elektrische alleskunner in Twizy-segment

AUTOWEEK
De XBus is elektrische alleskunner in Twizy-segment
De Xbus is een voertuig waarop een kampeer- en een transportmodule kunnen worden gemonteerd. Hij is nog geen vier meter lang en hij rijdt 200 km elektrisch. Gaat deze auto echt op de markt komen? We gaan op bezoek bij de start-up uit het Duitse Itzehoe.
Lees verder

Waarom de Citroën C5 geen zachte landing maakte
In 2001 verruilde Citroën de messcherpe lijnen van de Xantia en XM voor de weinig fijnzinnige bollingen van hun gezamenlijke opvolger, de C5. Een auto die, zijn ingenieuze nieuwe veersysteem ten spijt, bepaald geen zachte landing maakte.
Lees verder

Mercedes-Benz EQE SUV - Blik to the Future
Nog geen vier jaar na de introductie van de EQC heeft Mercedes al een aardig elektrisch EQ-gamma. In de hogere segmenten gaat het opvallend genoeg vooralsnog om sedans, in de vorm van de EQE en de EQS. Die auto's krijgen echter SUV-broers, te beginnen met de EQE.
Lees verder

Mazda CX-5 - Koopwijzer
Compacte SUV's: je ziet ze overal en een autofabrikant moet ze wel bouwen, omdat hij anders niet meedoet. Dus mengde Mazda zich met de CX-5 tien jaar geleden in de strijd om de gunst van de vele potentiële kopers. Met succes, want er rijden er maar liefst 20.000 rond in ons land.
Lees verder

De Citroën BX 4TC was alle logica voorbij
De Citroën BX was een allemansvriend, met een vriendelijke vorm en een veer­comfort waar je blij van werd. Hij is te leuk om te vergeten, maar is hij bijzonder genoeg om te onthouden? De BX 4TC veegt alle twijfels bij die vraag met één rauwe brul van tafel. Deze onbeholpen bruut is zeldzaam; de enige zwarte 4TC werd zelfs verloren gewaand. Wij vonden hem in Beneden-Leeuwen en gingen met hem wandelen. Aan een stevige riem, op zoek naar de logica.
Lees verder