woensdag 27 april 2022

Dit vonden we 9 jaar geleden van de Renault Zoe

AUTOWEEK
Dit vonden we 9 jaar geleden van de Renault Zoe
Het is alweer negen jaar geleden dat we voor het eerst uitgebreid op pad konden met de eerste Renault Zoe. Een auto die Renault bepaald geen windeieren heeft gelegd, al was het met zijn elektrische aandrijflijn en bijzondere koetsje aanvankelijk wel een vreemde eend in de bijt.
Lees verder

TVR krijgt kapitaalinjectie en belooft EV's
Het Britse TVR, dat nog altijd bezig is met het productierijp maken van zijn Griffith, krijgt een flinke kapitaalinjectie van partner Ensorcia Metals Corporation. Dat moet onder meer gaan leiden tot de komst van elektrische TVR's.
Lees verder

Opel Corsa is 40 jaar: een terugblik op alle generaties
De Opel Corsa mag dit jaar feest vieren: het compacte model van Opel blaast namelijk 40 kaarsjes uit! Een mooi moment om het familieboek er eens bij te pakken voor een terugblik, want inmiddels telt de Corsa-stamboom zes generaties en is de auto in totaal maar liefst 14 miljoen keer verkocht sinds zijn introductie in 1982.
Lees verder

Dit doen EV-rijders tijdens het snelladen
Even stoppen, de tank volgooien, betalen en weer door: van dat concept moet je afscheid nemen als je elektrisch rijdt. Volgooien doe je thuis en op je werk, terwijl je slaapt of als je aan het werk bent. Maar wat nu als je tussentijds moet laden? Dan biedt een snellader uitkomst, maar ook daar sta je zomaar een half uur tot een uur verplicht stil. Hoe kom je die tijd door? We vroegen het aan de mensen zelf.
Lees verder

Wiesmann Project Thunderball: 680 elektro-pk op de achterwielen
Wiesmann heeft het doek getrokken van zijn allereerste elektrische model, een open tweezitter die vanbuiten overduidelijk als Wiesmann herkenbaar is, maar die onder zijn uit koolstofvezel vervaardigde verpakking interessante nieuwe technologie herbergt.
Lees verder