donderdag 7 april 2022

Europese Ford Mondeo uit productie

AUTOWEEK
Europese Ford Mondeo uit productie
Het doek is nu echt gevallen voor de Europese Ford Mondeo. Het laatste exemplaar rolde eerder deze week van de band. Na vier generaties houdt de Mondeo het (voorlopig) voor gezien.
Lees verder

Toyota volgt aanpak Tesla met autonoom rijden
Toyota werkt via zijn dochteronderneming Woven Planet aan het autonoom rijden via camera's. Dat zegt Woven Planet tegen persbureau Reuters. Hiermee wil de autofabrikant de technologie achter zelfrijdende auto's goedkoper maken. Toyota is niet het eerste merk dat op deze manier aan de slag gaat met autonoom rijden.
Lees verder

Prijzen Toyota bZ4X: vanaf €48.495
Toyota heeft alle prijzen van misschien wel zijn belangrijkste nieuwe auto in jaren vrijgegeven. We hebben het dan natuurlijk over de bZ4X, de eerste in de basis als elektrische SUV ontwikkelde auto van het merk. De bZ4X heeft een vanafprijs van €48.495 en is per direct te bestellen.
Lees verder

BMW verdubbelt EV-verkoop in eerste kwartaal
De BMW Group doet wereldwijd goede zaken op EV-gebied. Uit de cijfers van het eerste kwartaal volgt namelijk dat de autofabrikant uit München maar liefst 149,2 procent meer elektrische auto's verkocht dan dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de grote procentuele stijging vormen de EV's echter nog maar een klein deel van de totale verkoop van BMW, die juist iets terugliep.
Lees verder

EV-verkopen Mercedes-Benz meer dan verdrievoudigd
Niet alleen BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar fors meer elektrische auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, ook Mercedes-Benz zag zijn EV-verkoop in de eerste drie maanden van dit jaar fors toenemen. Mercedes-Benz verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst drie keer zoveel elektrische auto's als in het eerste kwartaal van 2021.
Lees verder