woensdag 6 april 2022

Extra lange Land Rover Defender krijgt ook V8

AUTOWEEK
Extra lange Land Rover Defender krijgt ook V8
Land Rover breidt de Defender-familie dit jaar uit met een derde carrosserievariant. De korte 90 en de langere 110 krijgen gezelschap met de nog langere 130. Die extra lange Land Rover Defender is op een stel nieuwe spionagefoto's op de Nürburgring-Nordschleife in actie te zien. Geen top-Defender zonder topmotorisering en dus krijgt ook de Defender 130 een achtcilinder!
Lees verder

Tata Curvv: nieuwe elektrische 'coupé-SUV'
Tata Motors is een tegenwoordig in Europa onbekende, maar in India serieuze speler. Tata heeft zijn modellen de laatste jaren grondig gemoderniseerd en met een splinternieuw studiemodel blikt de fabrikant nu vooruit op een volledig elektrische coupé-SUV.
Lees verder

Autoverkoop Rusland ingestort
De Russische automarkt is in maart heftig gekelderd. Dat blijkt uit gegevens van het Russische marktadviesbureau Autostat. In maart zijn in Rusland maar liefst 43 procent minder auto's verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar.
Lees verder

Volkswagen Group schrapt 60 procent modellen, focus op premium
Onder leiding van voormalig topman Martin Winterkorn streefde de Volkswagen Group jarenlang naar een zo groot mogelijk marktaandeel. Het concern laat die strategie nu varen. De aandacht verschuift naar premium modellen met hogere winstmarges. Dat heeft gevolgen voor het enorme modellenaanbod van de merken van de Volkswagen Groep, dat slinkt namelijk met zo'n 60 procent.
Lees verder

Eerste prijs Alfa Romeo Tonale bekend
De verwachtingen rond de Alfa Romeo Tonale zijn hooggespannen. De eerste nieuwe Alfa Romeo in jaren is op de Nederlandse prijslijst gezet, al moeten we het voorlopig met een speciale introductieversie doen die luistert naar de naam Edizione Speciale.
Lees verder