zaterdag 9 april 2022

'Fiat-versie Citroën Ami heet Topolino'

AUTOWEEK
'Fiat-versie Citroën Ami heet Topolino'
In 2020 maakten we kennis met een nieuwe Citroën Ami, een klein stadsrakkertje dat een 'brommobiel' zou heten als-ie niet elektrisch was. Die Ami komt naar Nederland als Opel Rocks-e, maar op deze basis zit er meer in het vat. Een Fiat Topolino, bijvoorbeeld!
Lees verder

Smart Forfour en Mitsubishi Colt: een kortdurende samenwerking
In de stroom van autonieuws trokken twee aankondigingen deze week de aandacht: Mitsubishi komt met een nieuwe Colt en Smart introduceerde een nieuw model, de '#1'. De onthullingen bieden een mooie kapstok voor een artikel, want Smart en Mitsubishi werkten ooit samen. Het platform van de Colt werd in namelijk 2004 gebruikt voor de eerste Smart Forfour! Een terugblik op de geschiedenis van deze twee modellen.
Lees verder

Achteruitkijkspiegel: 'Elke kans een leuke ICE te rijden pakken'
Eigenlijk haten Stéphan Vermeulen en Nic de Boer de term ICE voor een auto met verbrandingsmotor. Maar het is wel hoe er steeds meer over gesproken wordt. Natuurlijk moet je nu elke kans grijpen nog een auto te kunnen rijden met een fantastische motor. De BMW M240i xDrive is er zo een. Een nieuw model van het merk dat met zijn uiterlijk wel de handen op elkaar krijgt. En een auto met zescilinder. Iets wat steeds minder vanzelfsprekend is nu zelfs de Mercedes-AMG SL al met viercilinder leverbaar ...
Lees verder

Suzuki S-Cross - Back to Basics
De Suzuki S-Cross is nog nooit te gast geweest in 'Back to Basics'. Tijd om dat te veranderen met de nieuwe S-Cross, die een stuk strakker oogt dan zijn voorganger. Suzuki zet hem op de prijslijst voor net geen 28 mille. Wat krijg je daarvoor terug?
Lees verder

Kwalificatie Grand Prix Australië: Leclerc steekt Verstappen naar de kroon
Max Verstappen zal morgen bij de Grand Prix van Australië als tweede van start gaan. Ferrari-coureur Charles Leclerc wist de pole position voor de neus van de Nederlander weg te kapen met een gat van bijna drie tienden. Wel zijn de kaarten beter geschud voor Red Bull dan voor Ferrari.
Lees verder