dinsdag 12 april 2022

Global NCAP uit kritiek op Hyundai en Toyota om crashresultaten

AUTOWEEK
Global NCAP uit kritiek op Hyundai en Toyota om crashresultaten
Global NCAP heeft de basisversie van de Hyundai i20 zoals die in India wordt geleverd tegen zijn muren aan bonken gereden. Het veiligheidsinstituut reed ook de hier onbekende Hyundai Creta en de in Europa tevens niet geleverde Toyota Urban Cruiser aan gruzelementen. Hoewel Global NCAP gematigd tevreden is met de eindresultaten, uit de botsclub wel kritiek op de fabrikanten van de auto's.
Lees verder

Suzuki S-Cross met hybride aandrijflijn
Suzuki introduceerde de nieuwe S-Cross met een mild-hybride aandrijflijn, maar maakte al melding van de komst van een volwaardige hybride aandrijflijn naar zijn cross-over. Die Suzuki S-Cross Full Hybrid is nu aan het daglicht voorgesteld.
Lees verder

Weblog: Weblog - Waarom ministerauto's én groener én goedkoper kunnen
Nu begrijp je hoe het komt dat maar twee van de 31 dienstauto's voor het kabinet volledig elektrisch rijden. Zet het nou niet meteen op een brullen. Voor het argument van de logistieke complicaties zullen ervaringsdeskundigen begrip hebben. De overvolle agenda's van gezagsdragers verdragen zich niet met gezoek naar laadpunten, defecte palen of niet werkende laadpasjes. Maar de onwil van Bruins Slot lijkt me een ongemakkelijk signaal naar de bevolking toe, die nu of straks met de verkeerde ...
Lees verder

Mercedes-Benz laat nieuwe E-klasse uit op de 'Ring
Twee jaar geleden gaf Mercedes-Benz de E-klasse een facelift en dat betekent dat het model anno 2022 op zijn laatste benen loopt. Een opvolger is al even in de maak. Die nieuwe E-klasse is op deze nieuwe set spionageplaten op de Nürburgring-Nordschleife in actie te zien.
Lees verder

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI G-TEC – 2015 – 425.042 km - Klokje Rond
Een keiharde primeur in Klokje Rond, want voor het eerst in deze rubriek lichten we een auto door die rijdt op aardgas. Bart Arts kocht hem nieuw en reed er doodleuk 60.000 kilometer per jaar mee. Het is tevens het afscheid van Bart met zijn Octavia. De aardgasprijs is zó veel gestegen dat het een te dure auto is geworden. Het zou best dus wel eens kunnen dat het ook meteen de enige auto ooit op aardgas is die we zien in Klokje Rond.
Lees verder