zaterdag 16 april 2022

Het Zweedse Arjeplog leeft al bijna 50 jaar van prototypetests

AUTOWEEK
Het Zweedse Arjeplog leeft al bijna 50 jaar van prototypetests
Al bijna vijftig jaar lang test de auto-industrie zijn prototypes in het Zweedse Arjeplog. In de winter krijgen de 2.707 inwoners gezelschap van 3.000 ingenieurs. De Zweden stellen dan hun huizen aan hen beschikbaar en prepareren het ijs op hun meren. We brengen een bezoek aan deze bijzondere plek, waar prototypes tot het verkeersbeeld behoren.
Lees verder

Deze kinderen krijgen op 18e ieder een Renault Twingo van opa
Je zult maar zo'n opa hebben. Willem van Dijk schafte voor ieder van zijn vier kleinkinderen een Renault Twingo aan. Geen nieuwe hoor, maar vier stuks uit de eerste modelserie. En die krijgen ze zodra ze 18 zijn en hun rijbewijs hebben gehaald. Op het moment zijn ze 6, 7, 9 en 9. Nog even geduld, kiddo's!
Lees verder

Met de Civic Shuttle 4WD had Honda een zeer vroege cross-over
Honda trekt zich er in de jaren tachtig niets van aan dat personen­auto's slechts bij hoge uitzondering vierwiel­aandrijving hebben: het ziet een markt voor een eigenwijs ruimte­wagentje dat het liefst met een paar modder­schoenen thuiskomt.
Lees verder

Vauxhall VXR8/Holden HSV Clubsport R8 – In het Wild
Amerikanen zien we genoeg in Nederland. Ge├»mporteerde Japanners ook nog wel, maar Australische auto's zijn hier ├ęcht zeldzaam. Maak plaats voor een moddervette Holden!
Lees verder

Toyota Aygo X - Zo rijdt de versie met CVT-automaat
We konden al eerder met de Toyota Aygo X op pad, maar toen was de auto nog niet helemaal af. Nu wel, en als bonus rijden we hem met de nieuwe cvt-automaat.
Lees verder