woensdag 6 april 2022

Hyundai legt zich toe op V2X

AUTOZINE
Hyundai legt zich toe op V2X
Hyundai gaat zich nadrukkelijk toeleggen op de ontwikkeling van Vehicle-to-Everything (V2X), een technologische innovatie die hernieuwbare energie en batterij-elektrische voertuigen (BEV) verder integreert in de samenleving. V2X is een verzamelnaam voor de technologie waarbij een elektrische auto, zoals de IONIQ 5 van Hyundai, via de laadkabel stroom teruglevert aan het elektriciteitsnet. Een van deze technologie?n is Vehicle-to-Grid (V2G). Deze technologie kan energie die in het batterijpakket van een BEV is opgeslagen retourneren aan het elektriciteitsnet, ook wel grid genoemd.
Lees verder

Toyota breidt garantie uit tot 10 jaar
Toyota breidt de garantietermijn uit tot 10 jaar of 200.000 kilometer. Niet alleen voor nieuwe auto's, maar ook voor huidige klanten. Zo profiteert niet alleen de koper van een nieuwe auto van meer zekerheid en vertrouwen, maar iedereen met een Toyota van minder dan tien jaar oud.
Lees verder

Mitsubishi kondigt Colt 2023 aan
Mitsubishi kondigt zijn comeback in het Europese B-segment aan. Na een periode van bijna tien jaar keert het merk terug met de nieuwe generatie COLT. De vijfdeurs hatchback komt in de herfst van 2023 op de markt en wordt ook leverbaar met hybride-aandrijving (HEV).
Lees verder

Virgil Abloh en Maybach werken samen
Op 5 april onthulde Mercedes-Maybach het laatste hoofdstuk van Project MAYBACH: de samenwerking met de onlangs overleden kunstenaar, architect, creative director, modeontwerper en filantroop Virgil Abloh. Het samen met Gorden Wagener, Chief Design Officer bij Mercedes-Benz Group AG, in 2021 ontworpen voertuig werd vlak voor het vroegtijdig overlijden van Abloh in november voltooid en is in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren leverbaar. De introductie valt samen met de release van een capsule collection die door Abloh in samenwerking met Off White werd ontworpen.
Lees verder

Alfa Tonale eerst als Edizione Speciale
De Alfa Romeo Tonale debuteert als extra rijk uitgeruste Tonale Edizione Speciale. Deze zal beschikbaar zijn in een hybride configuratie met een 130 pk sterke 1.5-liter 4-cilindermotor die gekoppeld is aan een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. Ook is hij uitgerust met een 48-volt 15 kW, 55 Nm P2-elektromotor.
Lees verder