donderdag 14 april 2022

'In 2030 wordt helft minder diesel en kwart minder benzine getankt'

AUTOWEEK
'In 2030 wordt helft minder diesel en kwart minder benzine getankt'
Naar verwachting tanken personenauto's en lichte bedrijfswagens in 2030 ongeveer 50 procent minder diesel en bijna een kwart minder benzine dan in 2021. Dat blijkt uit een scenario-onderzoek van dat bureau VMS Insight in opdracht van Bovag heeft uitgevoerd.
Lees verder

FIA reageert op kritiek Verstappen op de Safety Car
Max Verstappen noemde de Aston Martin Vantage Safety Car in Australië een 'schildpad'. De Vantage zou niet snel genoeg zijn, waardoor hij problemen had met het opwarmen van de banden. De FIA reageert hier nu op en schept duidelijkheid.
Lees verder

Volkswagen verwacht meer moeilijkheden door oorlog in Oekraïne
De oorlog in Oekraïne leidt bij diverse autofabrikanten al tot tekorten aan grondstoffen en onderdelen. De Volkswagen Group berichtte daar eerder ook al over, maar stelt dat het nog meer impact kan gaan hebben dan tot nu toe werd verwacht.
Lees verder

Renault blikt opnieuw vooruit op waterstofauto
Renault deelt een nieuwe teaserplaat van een nog naamloos studiemodel. Een auto die is voorzien van een 'waterstofmotor' en volgens het merk de 'duurzame toekomst van Renault belichaamt'.
Lees verder

Lightyear One €100.000 duurder
De eerste reeks van 150 exemplaren van zonne-auto Lighyear One zijn uitverkocht. De tweede lichting van de innovatieve elektrische zonne-auto die zijn oorsprong in Nederland heeft liggen wordt een stuk duurder. De prijs van de Lightyear One stijgt namelijk met maar liefst €100.000.
Lees verder