Doorgaan naar hoofdcontent

Laagste aantal verkeersdoden sinds 2015

AUTOWEEK
Laagste aantal verkeersdoden sinds 2015
In 2021 zijn in Nederland 582 personen bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Dat zijn er nog altijd 528 teveel, maar wel minder dan in 2020 en tevens het laagste aantal sinds 2015. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijgeeft.
Lees verder

Acura vertrekt uit China
Acura verlaat de Chinese markt. GAC Honda stopt in China met het leveren van auto's van Honda's luxedivisie. Daarmee komt er na slechts zo'n 6 jaar in China al een eind aan het bestaan van het merk.
Lees verder

Pick-upversie Dacia Duster vernieuwd
Wist je dat er van de vorige generatie Dacia Duster ook een pick-up bestaat? Die in Zuid-Amerika onder de vlag van Renault gevoerde Duster Oroch is vernieuwd en is vooral vanbinnen ingrijpend opgewaardeerd.
Lees verder

Mobiliteitsalliantie roept gemeenten op: 'Blijf investeren in infrastructuur'
Niet langer bezuinigen op het noodzakelijke beheer en onderhoud van lokale wegen, werk maken van een laadinfrastructuur voor EV's en het spreiden van mobiliteit in de spits. Dat zijn enkele idee├źn die de Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van 25 partijen, in een negenpuntenplan aan de veertig grootste gemeenten van Nederland presenteert. Het doel? 'Bereikbare, veilige en leefbare gemeenten voor iedereen'.
Lees verder

Ares S1 Speedster is grondig verbouwde Corvette
Coachbuilder Ares Modena heeft weer een nieuw model aan zijn uit excentriekelingen bestaande portfolio toegevoegd. We maken kennis met de S1 Speedster, een open supercar op basis van de Chevrolet Corvette.
Lees verder