zaterdag 16 april 2022

Laatst uitgegeven kenteken op nieuw display RDW-gebouw

AUTOWEEK
Laatst uitgegeven kenteken op nieuw display RDW-gebouw
We gaan het Paasweekend in met een misschien niet heel relevant maar toch leuk nieuwtje. Op het RDW-gebouw in Groningen is vandaag een nieuw 'kentekendisplay' in gebruik genomen. Daarop zie je het laatst uitgegeven kenteken.
Lees verder

Zonnig pasen: vijf vierzits cabrio's van minder dan 7 mille
Met een lang paasweekend én gunstig weer voor de boeg krijgen wij er gegarandeerd last van: cabriokriebels! Om het nog een beetje praktisch en betaalbaar te houden, gaan we op zoek naar vijf exemplaren met een achterbank voor minder dan zeven mille.
Lees verder

Lancia A112 (1982) - Liefhebber Gezocht
'Badge-engineering' een hedendaags fenomeen? Nee hoor! Autobianchi, of eigenlijk Fiat, deed het in de jaren '80 al met Lancia. De A112 ging vanaf toen namelijk als Lancia door het leven op verschillende Europese markten. Deze Lancia A112 doorstond de tand des tijds op het oog aardig goed.
Lees verder

Achteruitkijkspiegel – Laadkleven? Flink beboeten!
Mag je je auto met een volle accu aan de laadpaal laten staan? Damiaan Hage en Cornelis Kit vinden daar wat van. Vanuit een Opel Grandland blikken ze terug op het nieuws van afgelopen week. Zo hebben ze het over ministers die niet in een Skoda Enyaq rijden, maar wellicht binnenkort wel in de volgende week te onthullen BMW i7. Verder gunnen ze alle boswachters een elektrische Range Rover en openen ze met een nostalgische blik de Oude Doos.
Lees verder

Ford Fiesta - Back to Basics
Ford gaf de Fiesta onlangs een nieuwe look. De compacte hatchback van Ford is na de vernieuwingskuur niet meer voor onder de 20 mille te krijgen. Krijg je voor die prijs nog een beetje een ruime standaarduitrusting? Het is weer zaterdagochtend, dus tijd om de configurator van Ford erbij te pakken voor een 'Back to Basics'.
Lees verder