maandag 18 april 2022

Maserati GranTurismo (2008) - Blits Bezit

AUTOWEEK
Maserati GranTurismo (2008) - Blits Bezit
De garage van Henri Broekmans omvatte zowel een Maserati GranTurismo als een BMW 428i Gran Coupé. Toen twee jaar geleden de corona-epidemie uitbrak en thuiswerken de norm werd, bleken twee van die prijzige kostgangers iets te veel voor de Noord-Limburger. Velen zouden het luxe speeltje dat Maserati heet opofferen voor de degelijkheid van de Duitser, maar Henri niet. "Tja, misschien niet helemaal eerlijk, maar zeg nu zelf: vier cilinders tegen acht. Dan kies je toch voor het laatste?"
Lees verder

30 jaar na DTM-titel Mercedes 190: alle 2.5 zestienkleppers bij elkaar
1992 was een bijzonder jaar voor Mercedes. Na heel wat pogingen slaagde Klaus Ludwig er eindelijk in om zijn Mercedes 190 op het hoogste schavot van het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft te ­parkeren. AutoWeek Classics bracht alle 2.5-modellen samen die tot de champagne van dat memorabele DTM-seizoen geleid hebben.
Lees verder

Seat met uitsterven bedreigd: 'Toekomst ligt bij Cupra'
Kunnen alle Seat-dealers aan het eind van dit decennium hun deuren sluiten? Die kans is volgens de Duitse krant Handelsblatt groot. Het Spaanse automerk is mogelijk over zes of zeven jaar het slachtoffer van een volgende reorganisatie binnen de Volkswagen-groep. De focus ligt momenteel namelijk volledig op Cupra, met name op EV-gebied.
Lees verder

General Motors patenteert autonome rij-instructeur
Is de rij-instructeur in de toekomst nog nodig? Niet als het aan General Motors ligt. Het Amerikaanse concern diende namelijk een patent in voor de 'autonomous driving instructor', waarmee zelfrijdende auto's in de toekomst jonge bestuurders de fijne kneepjes van het autorijden moeten gaan bijbrengen. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee.
Lees verder

Volkswagen werkt aan verbeteringen MEB-platform
Volkswagen komt met updates voor het MEB-platform. Dat blijkt uit een presentatie - gevonden door Motor1.com - die het merk vorige week gaf op zijn 'Paris Electric Car Day'. De updates gaan met name positieve gevolgen hebben voor de laadsnelheid en actieradius.
Lees verder