maandag 25 april 2022

Max Verstappen wint op dominante wijze in Imola

AUTOWEEK
Max Verstappen wint op dominante wijze in Imola
Max Verstappen heeft in de GP van Emilia Romagna een mokerslag uitgedeeld aan rivaal Charles Leclerc van Ferrari. De Nederlander won op uiterst dominante wijze de race, terwijl Leclerc slechts zesde werd na een uitglijder. Verstappens teamgenoot Sergio Perez werd tweede, dus ook in het constructeurskampioenschap was het een ijzersterke dag voor Red Bull Racing.
Lees verder

Gemiddelde CO2-uitstoot nieuw verkochte auto's fors gedaald
Onder druk van strenge emissienormen steken autofabrikanten veel aandacht aan het zo ver mogelijk terugdringen van de uitstoot van hun auto's. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto's is in Europa vorig jaar behoorlijk afgenomen, zo meldt Jato Dynamics op basis van gegevens van marktinformatie van 17 landen.
Lees verder

'Renault wil van deel aandelen in Nissan af'
Renault zou overwegen een deel van zijn aandelen in alliantiepartner Nissan van de hand te doen. Dat meldt Bloomberg. Die stap kan Renault miljarden opleveren. Dat geld hebben de Fransen nodig om de overgang naar elektrisch rijden te kunnen bekostigen.
Lees verder

'Lucid begint Europese verkoop in juni'
Het Amerikaanse Lucid Motors maakt over twee maanden eindelijk echt de oversteek naar Europa. Dan zal de Air hier worden aangeboden, een futuristisch vormgegeven EV met veelbelovende prestatiecijfers.
Lees verder

Hamilton gelooft niet meer in titel: 'bijna mijn slechtste auto ooit'
Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat hij dit jaar niet voor de titel kan gaan. De zevenvoudig wereldkampioen stelt dat zijn huidige auto bijna zo slecht is als de McLaren waarmee hij in 2009 zijn eerste titel verdedigde.
Lees verder