vrijdag 8 april 2022

Mazda's nieuwe zescilinder diesels: tot 254 pk

AUTOWEEK
Mazda's nieuwe zescilinder diesels: tot 254 pk
Waar de ene na de autofabrikant zijn grotere motoren voor kleinere vervangt, komt Mazda met een reeks nieuwe zes-in-lijn benzine- en dieselmotoren. In Europa beleven ze in hun debuut in de splinternieuwe CX-60. Eindelijk weten we meer over de zescilinder diesels.
Lees verder

Opel Rocks-e: nieuwe goedkoopste elektrische auto van Nederland
Met de Rocks-e heeft Opel een piepkleine elektrische auto klaarstaan waarmee zelfs 16-jarigen zonder autorijbewijs rond kunnen karren. De elektrische stads-EV mag zich de goedkoopste nieuwe EV van Nederland noemen. Opel vraagt er namelijk nog geen 9 mille voor.
Lees verder

Tesla werkt aan geheel nieuwe autonome 'Robotaxi'
De verf van de onlangs geopende Gigafactory in Berlijn is nog niet droog, of Tesla heeft alweer een opening van een fabriek op de planning staan. Gisteren opende topman Elon Musk met veel bombarie een nieuwe Gigafactory in Austin, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. Daar maakte hij meteen een aantal interessante opmerkingen.
Lees verder

Nissan gaat solid-state accu's produceren
Nissan werkt hard aan de ontwikkeling van solid-state accu's. De Japanners hebben nu een productiefaciliteit opgezet waar de prototypes van die accu's worden gebouwd. In 2028 moet de eerste EV van Nissan met deze accutechnologie op de markt komen.
Lees verder

Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept: dubbel zoveel elektrokracht
Jeep trapt het stroompedaal in en presenteert een flink verbeterde versie van de elektrische Wrangler Magneto Concept: de Wrangler Magneto 2.0 Concept. Die '2.0' staat er niet zomaar, want de Wrangler Magneto krijgt er flink wat kracht bij. Naast de opgepompte elektrische Wrangler laat Jeep nog zes andere studiemodellen zien.
Lees verder