Doorgaan naar hoofdcontent

Mercedes-AMG introduceert SL43

AUTOZINE
Mercedes-AMG introduceert SL43
Na de twee varianten met V8-motor presenteert Mercedes-AMG nu een instapmodel van het nieuw ontwikkelde roadster-icoon: de SL 43. Onder de motorkap van de open 2+2-zitter met softtop ligt een 2,0 liter vier-in-lijn benzinemotor die een primeur bevat: de wereldwijd voor het eerst in een productiemodel toegepaste elektrische uitlaatgasturbo. Deze technologie is afkomstig uit de Formule 1. Het systeem dat is ontwikkeld voor de SL43 is een directe afgeleide van de technologie die het Mercedes-AMG Petronas F1 Team jarenlang met succes heeft toegepast in de top van de autosport.
Lees verder

Ford start productie Pro E-Transit
Een mijlpaal voor Ford Pro: de productie van de volledig elektrische E-Transit is gestart in de Ford Otosan-fabriek in Kocaeli. De eerste exemplaren zijn onderweg naar klanten. In Europa is direct al veel vraag naar de E-Transit, met al meer dan 5.000 orders voor de productiestart.
Lees verder

Maserati toont Folgore op E-Prix 2022
Voor het eerst liet een prototype van de volledig elektrische Maserati GranTurismo Folgore coup? zich zien in de straten van Rome. Tijdens de Rome E-Prix 2022 reed Stellantis CEO Carlos Tavares het prototype naar het Formule E-circuit van de stad.
Lees verder

Autotest: Skoda Karoq
De Karoq is de Skoda onder de SUV's. Da's logisch, want het is een Skoda. Maar er is meer! De Karoq heeft namelijk ook een karakter dat kenmerkend is voor Skoda. Bij deze middelgrote Sports Utility Vehicle (SUV) draait het namelijk niet om prestige of overdaad, maar om functionaliteit. en omdat de Karoq inmiddels vijf jaar op de markt is, heeft Skoda de Karoq vernieuwd voor modeljaar 2022.
Lees verder

Suzuki introduceert S-Cross Full Hybrid
Suzuki lanceert de S-Cross Full Hybrid met standaard automatische versnellingsbak. Vanaf de tweede helft van 2022 is de nieuwe S-Cross Full Hybrid beschikbaar. De nieuwe Full Hybrid-aandrijflijn is net als de Smart Hybrid volledig door Suzuki ontwikkeld. Bij de Full Hybrid werkt een elektromotor samen met een 1,5 liter viercilinder benzinemotor, waarmee zowel hybride kan worden gereden, alsook volledig elektrisch.
Lees verder