zaterdag 9 april 2022

Nieuwsbrief – april 2022

DE DUURZAME WERELD
Nieuwsbrief – april 2022
Nieuwsbrief – april 2022 De nieuwsbrief van april 2022 is beschikbaar. Hij is te bekijken en te downloaden via het beschermde menu-onderdeel Nieuwsbrieven. Ludwig Smits van De Variabele Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees verder

Ruim helft huurders deed mee aan energiebesparingsactie
Ruim helft huurders deed mee aan energiebesparingsactie Samen besparen deze huurders elk jaar opnieuw op hun energierekening. De actie liep van 7 december 2021 tot 31 maart 2022.       Groenmarkt in Oldenzaal       Marktupdate week 14: Relatieve rust!! De energiemarkt
Lees verder

Opmerkelijke 'klimaatmachine' zorgt voor natuurlijke ventilatie
Opmerkelijke 'klimaatmachine' zorgt voor natuurlijke ventilatie De Erasmus Universiteit Rotterdam vult met een opmerkelijk, nieuw onderwijsgebouw een hele reeks van duurzame ambities in. Naast de toepassing van biophilic design-principes en het BREEAM Outstanding-label valt vooral de revolutionaire ventilatie-installatie op.
Lees verder

NuScale krijgt $15 miljoen van staalbedrijf Nucor voor beursgang
NuScale krijgt $15 miljoen van staalbedrijf Nucor voor beursgang IAEA helpt bij de bestrijding van huidkanker in Namibië Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees verder

Eerste onderzoeksresultaten onderzoeksprogramma MONS gepubliceerd
Eerste onderzoeksresultaten onderzoeksprogramma MONS gepubliceerd Na bespreking in het Noordzeeoverleg van 6 april 2022 zijn de eerste onderzoeksresultaten van het onderzoeksprogramma MONS gepubliceerd. Lees meer over Eerste onderzoeksresultaten onderzoeksprogramma MONS gepubliceerd PU-isolatiemateriaal recycling Het
Lees verder

Siem Bijman van Woningwaard
Siem Bijman van Woningwaard 1.000 euro Stap-budget THE CUBE Daksteun is gelanceerd THE CUBE onze nieuwe daksteun is gelanceerd vanuit TRAYCO! Lyv Batterijen... Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees verder

TU Delft en TNO maken industrie klaar voor opschalingsfase schone fabriek
TU Delft en TNO maken industrie klaar voor opschalingsfase schone fabriek Tekorten aan olie en gas laten niet alleen de prijzen van gas en benzine maar ook van kunststof, medicijnen en cosmetica stijgen. Om onze maatschappij minder afhankelijk te maken van fossiele bronnen en klimaatverandering tegen te gaan, moet de chemische industrie radicaal
Lees verder

Zal het tekort aan polysilicium voor zonnepanelen dit jaar nog verdwijnen?
Zal het tekort aan polysilicium voor zonnepanelen dit jaar nog verdwijnen? Het tekort aan silicium voor de productie van zonnepanelen zal tot het einde van het kalenderjaar aanhouden. Het polysiliciumaanbod is daardoor dit jaar van grote invloed op prijzen in de hele waardeketen. Project van de week | Volvo neemt 6
Lees verder

SolarPower Summit Aftermovie
SolarPower Summit Aftermovie De harde cijfers | SDE+(+): 790 megawattpiek zonnepanelen geïnstalleerd in eerste kwartaal en 1,6 gigawattpiek aan beschikkingen... Nederland heeft in het eerste kwartaal van 2022 790 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd via de SDE+(+). Deze week in 'De harde cijfers' de nieuwe SDE+(+)
Lees verder

Inbreng natuur- en milieuorganisaties debat SDE++ 24 maart
Inbreng natuur- en milieuorganisaties debat SDE++ 24 maart Lobbybrief van Milieudefensie, Greenpeace, Vogelbescherming Nederland, Natuur & Milieu en de Natuur en Milieufederaties voor het commissiedebat over klimaat & energie over de SDE++ op 24 maart. De SDE++ is de subsidieregeling ´Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie' van de..
Lees verder