vrijdag 15 april 2022

Ophef in Frankrijk over miljoenenbonus Stellantis-topman Tavares

AUTOWEEK
Ophef in Frankrijk over miljoenenbonus Stellantis-topman Tavares
Carlos Tavares, de CEO van Stellantis, heeft vorig jaar een miljoenenbonus ontvangen. De Portugees leidt daarvoor natuurlijk ook een megaconcern met grote merken als Peugeot, Opel en Fiat onder zich, maar toch wordt er geschokt gereageerd op de bedragen. De Franse president Emmanuel Macron en zijn rivaal Marine Le Pen eisen verandering.
Lees verder

Mercedes-Benz: 'EV-platformen niet exclusief voor EV's'
Van de hoofdrol naar een bijrol: die overstap staat de verbrandingsmotor bij veel autofabrikanten te wachten, maar Mercedes-Benz draait de rollen van de verbrandingsmotor en de EV letterlijk om. Het merk zegt namelijk dat toekomstige modellen met verbrandingsmotor op aangepaste versies van EV-platformen komen te staan.
Lees verder

Subsidiepot voor nieuwe EV's bijna leeg
De subsidiepot voor de aanschaf van nieuwe elektrische auto's is bijna leeg. In het huidige tempo duurt het nog een maand en dan is er geen subsidie meer beschikbaar. Brancheorganisaties pleiten voor het verhogen van het beschikbare bedrag.
Lees verder

BMW en Rotterdam gaan deelmobiliteit stimuleren
Van de auto overstappen naar een deelscooter of het openbaar vervoer als je in het centrum moet zijn: met name grote steden zien graag dat automobilisten dit meer gaan doen. BMW wil daar een handje bij gaan helpen. De Nederlandse importeur van het merk slaat namelijk de handen ineen met de Gemeente Rotterdam en Mobian en Felyx, aanbieders van respectievelijk deelfietsen en -scooters, om die overstap makkelijker te maken.
Lees verder

Red Bull heeft probleem van Verstappens auto boven water
Max Verstappen viel in Australiƫ voor de tweede keer in drie races tijd uit. De betrouwbaarheid van de RB18 laat nog behoorlijk te wensen over, al heeft Red Bull inmiddels wel helder wat er deze keer aan de hand was.
Lees verder