vrijdag 8 april 2022

Peugeot 204 (1968) - In het Wild

AUTOWEEK
Peugeot 204 (1968) - In het Wild
Met het mooiere weer in aantocht is het een aantrekkelijk vooruitzicht om een lekker stuk te gaan toeren met een klassieker. Dat moet de nieuwe eigenaar van deze Peugeot 204 ook gedacht hebben, want diegene heeft de auto pas enkele dagen in bezit. Afgaand op de foto's van AutoWeek-forumgebruiker 'MX6' is de 204 absoluut geen verkeerde koop geweest.
Lees verder

Smart #1 - Eerste kennismaking
Wat in de jaren negentig begon met Smart City Coupé, leidde tot een vrij grote en zware elektrische SUV. Een auto die een nieuw tijdperk inluidt voor Smart, dat nu deels in handen is van het Chinese concern Geely. Hij luistert naar de naam #1 en combineert design uit Stuttgart met techniek die we kennen van Polestar. Op de IAA in 2021 toonde Smart de Concept #1 en dat bleek een realistische voorbode van het seriemodel dat we nu in Berlijn kunnen aanschouwen.
Lees verder

Smart #1: grootste en sterkste Smart ooit
Wat in de jaren negentig begon met de 720 kg wegende, tweezits Smart City Coupé, leidde tot een 1.100 kg zwaardere, elektrische SUV. Een auto die een nieuw tijdperk inluidt voor Smart, dat nu deels in handen is van het Chinese concern Geely. Hij luistert naar de naam #1 en combineert design uit Stuttgart met techniek die we kennen van Polestar.
Lees verder

Ruim de helft van nieuwe elektrische auto's voor particulier
Het aandeel particulier gekochte elektrische auto's in de totale EV-verkoop blijft toenemen. In het eerste kwartaal van dit jaar is ruim de helft van alle geleverde nieuwe elektrische auto's aan een particulier afgeleverd. Dat blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC.
Lees verder

Kia's grootste SUV spoedig vernieuwd
Hyundai heeft een vernieuwde versie van zijn grootste SUV in de ontwikkelingskamers staan en ook het technische equivalent van zustermerk Kia gaat spoedig onder het mes. We hebben het dan over de Kia Telluride, een auto die op deze foto's voor het eerst iets van zijn nieuwigheden toont.
Lees verder