vrijdag 15 april 2022

Porsche 911 (997) - Facelift Friday

AUTOWEEK
Porsche 911 (997) - Facelift Friday
Porsche gaat bij facelifts en de introductie van nieuwe modellen doorgaans behoudend te werk als het gaat om wijzigingen aan het ontwerp. Zo ook bij generatie-997 van de 911, die in 2008 een opfrisbeurt kreeg. Bij de vierwielaangedreven modellen zijn de veranderingen nog het grootst.
Lees verder

Zes op de tien Nederlanders steunt verdere verlaging snelheidslimiet
Verlaag de maximumsnelheid om het olieverbruik terug te dringen. Dat is een voorstel dat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) opperde. Zestig procent van de Nederlanders stemt met dat idee in, zo blijkt uit een enquête van ANP en LocalFocus in samenwerking met Kieskompas. Een deel van hen vindt een maximumsnelheid van 90 km/h overdag 'zeker weten' een goed idee.
Lees verder

'Boete bij de laadpaal? Gewoon ieder uur stoppen met laden!' - AutoWeek Podcast
In de podcast van deze week bespreken we de interessante uitspraak van het Gerechtshof over de parkeerboete als je EV volgeladen een plek bezet houdt. Want er zijn honderd trucs om een boete te vermijden zonder je auto weg te halen. Verder Roy's conclusie over de BMW M240i Coupé, en is er afschuw over de SUV van Lotus. Dat en meer, luisteren kan hieronder. Veel plezier!
Lees verder

Weblog: Weblog - En toen kwam de eerste rekening
Net voor de kerstdagen waagde ik de sprong: ik schafte één van mijn absolute droomauto's aan. Een auto die - vooral vanwege zijn voorgangers - niet de beste reputatie heeft, een drankprobleem heeft en geenszins praktisch is. Maar goed, soms moet je je hart laten spreken. In mijn vorige weblog over de XJ schreef ik al dat er mensen zijn die het een, op z'n zachtst gezegd, spannende keuze vonden. Dat snap ik wel. Toen wisten we toen nota bene nog niet eens wat er dit jaar met de brandstofprijzen ...
Lees verder

Mercedes-Benz C300e Estate – BMW 330e xDrive touring - Dubbeltest
Met de plug-in hybride variant van de nieuwe Mercedes C-klasse doorbreekt het merk de grens van 100 kilometer elektrisch bereik voor dit type aandrijflijn. De C300e komt verder dan alle concurrenten met vergelijkbare aandrijflijn. Maakt het dat dan ook automatische de beste keuze? Een vergelijkende test met de BMW 330e moet daarop het antwoord geven.
Lees verder