donderdag 28 april 2022

Porsche 911 Sport Classic: 911 Turbo met achterwielaandrijving en handbak

AUTOWEEK
Porsche 911 Sport Classic: 911 Turbo met achterwielaandrijving en handbak
Dit is de nieuwe Porsche 911 Sport Classic. Na de kersenrode Targa 4S Heritage Edition met de 50-lollipopsticker de tweede van de zogenaamde Heritage Editions en de directe opvolger van de Sport Classic uit 2009. Alleen gaat Porsche Exclusive Manufaktur dit keer een stuk verder: dit is een namelijk een Turbo met achterwielaandrijving en handbak! De motor van de 911 Turbo is teruggetuned tot 550 pk en de auto heeft geen luchtinlaten in de zijkant maar zit vol goodies waarvoor Porsche Exclusive ...
Lees verder

Toyota GR Supra nu ook met handbak
Toyota voert een modeljaarupdate door op de GR Supra die diverse kleine verbeteringen naar de coupé brengt. Naast klein nieuws brengt Toyota ook een veel grotere noviteit naar zijn levensgenieter. De GR Supra was er tot op heden namelijk alleen met automaat, maar krijgt nu ook een handgeschakelde zesbak!
Lees verder

Duitse justitie doet inval bij Suzuki wegens sjoemeldiesels
Suzuki ligt onder de loep in Duitsland. Op verzoek van het Openbaar Ministerie van Frankfurt zijn verschillende huiszoekingen uitgevoerd die verband houden met het gebruik van sjoemelapparatuur voor dieselmotoren van Suzuki's. Ook in andere landen zijn invallen gedaan.
Lees verder

10 miljoen Dacia's geproduceerd
Dacia is sinds 2005 pas weer in Nederland actief, maar natuurlijk bestond het Roemeense merk ook daarvoor al. 1968 geldt als het officiële geboortejaar van Dacia en sinds de oprichting van het merk heeft Dacia 10 miljoen auto's gebouwd.
Lees verder

'Renault verkoopt aandeel AvtoVAZ voor symbolisch bedrag'
Renault zit sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in zijn maag met het meerderheidsbelang van 68 procent in het Russische AvtoVAZ. De Fransen lijken nu een oplossing daarvoor te hebben gevonden met de Russen, al pakt dit vermoedelijk wel wat anders uit dan verwacht.
Lees verder